BARÜ'de Erasmus+ ile uluslararası hareketlilik artıyor
Bartın Üniversitesi (BARÜ) Erasmus+ KA171 Öğrenim Hareketliliği Programı ile artan uluslararası iş birliği ağını geliştirmeye devam ediyor.
Bartın Üniversitesi (BARÜ) uluslararasılaşma hedefi kapsamında Erasmus+ KA171 Programı ile yükseköğretim öğrenci ve personeline “ortak ülke” olarak adlandırılan bir ülkede öğrenme ya da mesleki deneyim edinme imkânı sunuyor.
Küresel ölçekte hareketlilik imkânı sunan Erasmus+ KA171, 2022'deki ilk başvurusundan itibaren BARÜ'nün çeşitli bölümlerinde uygulanmaya başlandı. Avrupa coğrafyasındaki 25 ülke ile hâlihazırda değişim hareketlilikleri sunan BARÜ, bu proje türü ile hareketlilik yaptığı ülkeleri çeşitlendirerek 40'a çıkardı.
Johannesburg Üniversitesinden Prof. Dr. Botha, BARÜ'ye geldi
Erasmus+ KA171 Programı ile BARÜ; Malezya, Arnavutluk, Bosna Hersek, Kosova, Moldova, Ukrayna, Azerbaycan, Filistin, Şili, Kenya ve Güney Afrika'daki yükseköğretim kurumlarıyla eğitim-öğretim deneyimlerini artırmaya yönelik çalışmalar gerçekleştiriyor. Bu kapsamda BARÜ'nün anlaşmalı olduğu Güney Afrika Cumhuriyeti'nin saygın üniversitelerinden olan Johannesburg Üniversitesinden Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Catherine Botha, KA171 Değişim Programı kapsamında BARÜ'de akademisyenler ve öğrenciler ile buluştu. Kurumların birbirlerini daha iyi tanıması ve iş birliğinin geliştirilmesi hakkında görüşlerin paylaşıldığı toplantının ardından Prof. Dr. Botha, BARÜ Edebiyat ve Eğitim fakültelerinde uzmanlığı doğrultusunda dersler verdi.
Tecrübe paylaşımları devam edecek
Ayrıca 2023 yılı Erasmus+ KA171 projesine başvuruları neticesinde Güney Afrika'ya ziyaret gerçekleştirmek üzere BARÜ'den iki akademisyen seçildi. Johennesburg Üniversitesinden ise dört Felsefe öğrencisi BARÜ'ye 2023-2024 bahar döneminde eğitim görmeye gelecek. Karşılıklı ilişkilerin geliştirilmesiyle birlikte bilgi birikiminin paylaşılmasının hedeflendiği hareketlilik kapsamında ortak hareket edebilme kültürünün geliştirilmesi üzerinde duruluyor.
“Niteliği daha da yukarılara taşımayı hedefliyoruz”
Uluslararasılaşma sürecinde önemli bir ilerleme kat ettiklerini ifade eden BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, “72 farklı ülkeden öğrencilerimizle geleceğe kararlı adımlarla yürüyoruz. Hazırladığımız uluslararası projeler ve yaptığımız ikili iş birliği anlaşmalarıyla eğitim-öğretim ve araştırma-geliştirme süreçlerindeki niteliği daha da yukarılara taşımayı hedefliyoruz. Bu kapsamda Erasmus programlarıyla her geçen gün daha da artan yetkinliğimizi paydaşlarımızla iş birliği yaparak ileriye taşıyoruz. Bu düşüncelerle daha iyiye ulaşma doğrultusundaki destekleri için YÖK Başkanımız Prof. Dr. Sayın Erol Özvar'a ve YÖK üyelerimize teşekkürlerimi sunuyorum. Kurumsal ilerleyişimize sundukları katkılar dolayısıyla Erasmus Kurum Koordinatörümüz Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Yirmibeş ile birlikte akademik ve idari insan kaynağımıza da teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.