BARÜ, akreditasyon süreçlerinde kalitesini bir kez daha tescilledi
Bartın Üniversitesinde (BARÜ) kalite eksenli çalışmalar neticesinde akredite edilen program sayısı 13'e yükselirken 2 programın akreditasyon süresi de uzatıldı.
Bartın Üniversitesi (BARÜ) nitelikli eğitim-öğretim ve araştırma altyapısıyla, kalite ve akreditasyon süreçlerinde önemli başarılar elde etmeye devam ediyor. Kalitenin kurum kültürü haline geldiği BARÜ'de son olarak İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) İşletme Programı; yükseköğretimde ulusal akreditasyon kurumu Sosyal, Beşeri ve Temel Bilimler Akreditasyon ve Rating Derneği (STAR) tarafından 3 yıl süreyle akredite edildi. Böylece BARÜ'nün eğitim kalitesini bir kez daha tescillenirken, akredite edilen program sayısı da 13 oldu.
2 programın akreditasyon süreleri uzatıldı
Ayrıca hâlihazırda akreditasyonu devam eden BARÜ Eğitim Fakültesinden Türkçe Öğretmenliği ile Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık programları, Öğretmenlik Eğitim Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (EPDAD) tarafından yapılan titiz değerlendirmeler sonucunda akreditasyon sertifikalarının uzatılmasına hak kazandı. Bu kapsamda elde edilen başarıyla Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümünün 5 yıllık akreditasyonu tamamlanırken Türkçe Öğretmenliği Bölümünün ikinci 5 yıllık akreditasyon süreci için ilk üç yılı onaylandı.
TYÇ süreçleri için girişimler yapıldı
Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi Kurulu tarafından Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ) veri tabanına yerleştirilen BARÜ'de Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü için de TYÇ süreci başladı. Türkiye eğitim, öğretim ve yeterlilik sisteminin Avrupa ve dünyaya açılan penceresi olan TYÇ logosu, daha önce BARÜ'den “Sosyal Bilgiler Öğretmenliği”, “İlköğretim Matematik Öğretmenliği”, “Sınıf Öğretmenliği” , “Moleküler Biyoloji ve Genetik” ve “Türkçe Öğretmenliği” programları için TYÇ veri tabanına işlenmişti.
“Tüm bileşenlerimizle kalitenin peşindeyiz”
Kaliteli eğitimin en önemli göstergesinin eğitim programlarının ulusal ve uluslararası standartlarda akredite olması gerekliliğini dile getiren BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, hedeflerinin eğitim, bilim ve araştırma süreçlerinde daima ‘kalite' olduğunu belirtti.
Kısa sürede yapılan nitelikli çalışmalar sonucunda elde edilen akreditasyon başarılarına değinen Rektör Uzun, “Tam akredite bir Üniversite olma ve uluslararasılaşma hedeflerine ulaşmak için yoğun gayret gösteriyoruz. Bu kapsamda da tüm akademik birimlerimizin akredite olmaları için çalışmalar sürdürüyoruz. Son olarak İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümümüzün de kalitesini tescillemesiyle akreditasyon başarılarımıza bir yenisini daha ekledik. Ayrıca Türkçe Öğretmenliği ve Rehberlik Psikolojik Danışmanlık Bölümlerimizin akreditasyon süreçlerinin uzatılmasına hak kazanmasının da mutluluğunu yaşadık. Bartın Üniversitesi olarak kalite standartlarımızı en üst seviyeye taşımaya, eğitim programlarımızı akredite etmeye devam edeceğiz. Bu düşüncelerle programlarımızın eğitim kalitesini tasdikleyen bu süreçteki özverili çalışmalarından dolayı İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Metin Saban ile Eğitim Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Fatma Ünal'a ve emeği geçen tüm bileşenlerimize teşekkür ediyorum. Kalite odaklı çalışmalarımızda destekleri için YÖK Başkanımız Prof. Dr. Sayın Erol Özvar'a, YÖK üyelerimize ve Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Başkanımız Prof. Dr. Sayın Ümit Kocabıçak ile YÖKAK üyelerimize teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.