Bartınspor Başkanı Yurtaçan'dan açıklama

Yolumuz uzun, sabırlı olmak gerek

Bartınspor Başkanı Serkan Yurtaçan basın mensuplarıyla bir araya geldiği toplantıda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Programda teknik direktör Çağlar Ayan ile takım kaptanları Tahir Türker, Kaan Akar ve Emin Akyıldız da yer aldı.

Doğal karşılamak lazım

Başkan Yurtaçan açıklamasının ilk bölümünde geride kalan 3 haftalık periyodu geride bıraktıklarını ve önlerindeki 3 haftalık süreçte zorlu maçların olduğunu ifade ederek, “Bildiğiniz gibi 3 hafta önce BAL ligi yeni sezonuna başladık. Uzun yıllardan beri süregelen profesyonel lig hasretini dindirmek amacıyla 2,5 ay önce çalışma ve idmanlarımıza başladık. Gelinen süreçte 3 maçımızı geride bıraktık. Bunun bir tanesini bay olarak geçtik. 3 maç sonunda belli bir periyodu atlattık. Önümüzde 3 tane zorlu maç daha var. Bu konuda hazırlıklarımız devam ediyor. Şu anda 3 maç sonunda 6 puandayız. Ortada herhangi bir puansal olarak sıkıntıya düşürecek veya bizi şampiyonluk iddiasında geriye götürecek bir durum yok. Bildiğiniz gibi transfer dönemi sona eriyor. Sezon başında oluşturulan kadrodan eksilmeler olabilir yerlerine yeni oyuncular gelebilir. Bunlar gayet normal ve doğal bir süreç. Bizim gibi diğer takımlarda da bu süreç devam ediyor. Ondan dolayı bunu doğal karşılamak lazım.” Dedi.

Güçlenerek bu süreçten çıkıyoruz

Bartınspor'un şampiyonluk yarışından kopmadığını ve aksine her geçen hafta daha da güçlendiklerini belirten Başkan Yurtaçan, “Şampiyonluk yarışından ve iddiasından en ufak şekilde kopma durumumuz yok. Aksine daha da güçlenerek bu süreçten çıkıyoruz. Takımımız her geçen gün daha da iyiye gidiyor. Daha da iyi olacağına inanıyorum. Hocamız ve kaptan oyuncu arkadaşlarımız bu konuda gerekli çabaları gösteriyorlar. Sadece burada biraz daha sabırlı olmak gerektiğini düşünüyorum. Bartın'daki futbol kamuoyu gümbür gümbür bir takım bekliyor tabiri caizse. Gümbür gümbür her maçı farklı kazan her maçta çok iyi oyna ama böyle bir şey futbolda yok. Futbol bir birliktelik oyunu. Belli bir süreç geçiyor. Oyuncu kadrosu kaliteli, daha önce Bartınspor'da bu tarz şampiyonluk oynamış oyuncu arkadaşlarımız var. Her ne kadar tecrübeli bir takımımız olsa da belli süreç oyun sisteminin oturması açısından bu gerekiyor. Biraz daha sabırlı olmak gerektiğini düşünüyorum.” Şeklinde konuştu.

Maddi olarak kendilerinden taviz verdiler

Lig öncesinde yaptıkları transferlerle kaliteli bir kadro oluşturduklarını ve bu kadroya son takviyelerinde yapıldığını söyleyen Başkan Yurtaçan, “Yaptığımız transferlerde arkadaşlarımız sağolsun belli fedakarlıklar yaptılar. Maddi olarak kendilerinden taviz verdiler. Önceki yıllarda da bu böyleydi. Grupta büyük maddiyatla kurulan takımlar belli. Ama biz kendi kalitemiz doğrultusunda oluşturduğumuz bütçe ile daha kaliteli bir takım kurduk onu söyleyebilirim.” İfadelerinde bulundu.

Oyuncu arkadaşlarımız herşeyin bilincinde

Bartınspor forması giyen tüm futbolcuların taşıdıkları forma ve armanın sorumluluğunu bildiklerini de sözlerine ekleyen Yurtaçan, “Oyuncu arkadaşlarımızın maddiyat konusunda herhangi bir problemi yok. Bunu net söyleyebilirim. Artı olsa bile oyuncu arkadaşlarımız her şeyin bilincinde. Taşıdıkları formanın, armanın şehrin isteklerinin bilincinde bundan dolayı olası bir problemde ben bunu sahaya yansıtacak bir oyuncu grubu olduğunu düşünmüyorum. Bizim geçen hafta aldığımız mağlubiyet bir yol kazası. Kırmızı kart görmüşüzdür 10 kişi kalmışızdır. Bunlar futbolun içinde olan şeyler. Bundan sonra da olabilir bu mağlubiyetler. Çünkü gümbür gümbür vura vura gidemezsiniz. Öyle bir şey olur ki 5-6 maçlık galibiyet serisi yaparsınız 2 maç hiçbir şey alamazsınız. Önemli olan sonuçta istediğinizi yapabildiniz mi yapamadınız mı önemli olan budur. Herhangi bir maddi problemimiz yok. Ancak çok mu iyi durumdayız hayır. Çok mu kötü durumdayız hayır. Bu her sene yaşanan ve diğer takımlarda da yaşanan şeyler. Türkiye'deki maddi şartlar belli, ağır şartlar var. Bugün deplasmana gittiğiniz de 150-200 binden aşağı çıkamıyorsunuz. Dediğim gibi oyuncu grubumuz herhangi bir ücretini alamadığında bunu sahaya yansıtacak bir oyuncu grubu değil. Geçen haftaki mağlubiyeti de buna bağlamak çok yanlış bir şey.” Dedi.

Bu paylaşımlarda art niyet var

Takımda kopmalar olduğu ve takımın dağıldığı şeklindeki iddialarada gazetecilerin sorusu üzerine cevap veren Yurtaçan, “Bu paylaşımlarda illa bir art niyet vardır. Bir takımda transfer dönemi devam ederken oyuncu da gidebilir oyuncu da gelebilir. Bunlar normal şeylerdir.” Şeklinde konuştu.

Özel Haber

Bakmadan Geçme