Bartın Bodrum'la yarışıyor

Türkiye'nin en yüksek ve en düşük deniz suyu sıcaklıkları nerede ölçüldü, Bartın hangi turizm merkezine rakip oldu

Yaz mevsimi boyunca güneşli ve sıcak havalarla birlikte Bartın'da sahiller tıklım tıklım doldu. Deniz suyu sıcaklıkları da beklentilerin üzerinde gerçekleşti.

Yaz boyunca Amasra ve İnkumu başta olmak üzere deniz, kum ve güneşin keyfini çıkarmak isteyenlerin adresleri Güzelcehisar, Bozköy, Çakraz, Mugada,Hatipler gibi plajlar oldu.

Geçtiğimiz yılarda Ağustos ayının son haftaları ve Eylül ayının ilk haftalarında deniz suyu sıcaklıklarının düşüşü sezonun da erken bitmesine neden olmuştu.

Bu yıl ise durum geçtiğimiz yıllara göre farklı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğüne bağlı Piri Reis Denizcilik sayfalarında yer alan verilere göre Bartın'da bugün deniz suyu sıcaklığı 26 derece olarak kayıtlara geçti.

Zonguldak sahilinde de 26 derece ölçülen deniz suyu sıcaklığı bir başka komşu ilimiz olan Kastamonu'da 25 derece olarak ölçüldü.

Türkiye sahillerinde en yüksek deniz suyu sıcaklığı 34.2 derece ile Mersin/Erdem'li de ölçülürken en düşük deniz suyu sıcaklığı da 21 derece ile Rize/Çayeli'nde kayıtlara geçti.

Türkiye'nin önemli tatil merkezleri arasında yer alan Antalya'da deniz suyu 30 derece, Muğla Marmaris'te 27 derece, Muğla Bodrum'da 26 derece, İzmir Kuşadası'nda 26 derece olarak ölçüldü.

Bartın'da önümüzdeki günlerde deniz suyu sıcaklıklarının düşüp düşmeyeceği ise merak ediliyor.

Özel Haber

Bakmadan Geçme