Bankoğlu'dan enflasyon tepkisi

CHP Bartın Milletvekili Av. Aysu Bankoğlu Ulus ve Abdipaşa'da yaptığı esnaf ziyaretleri sonrası ekonomik tedbirler adı altında milletin sırtındaki vergi yüklerinin ve enflasyonun çekilmez hale geldiğini dile getirerek açıklarda bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi Aysu Bankoğlu Ulus ve Abdipaşa'da yaptığı esnaf ziyaretleri sonrası ekonomik tedbirler adı altında milletin sırtındaki vergi yüklerinin ve enflasyonun çekilmez hale geldiğini dile getirerek açıklarda bulundu.

Abdipaşa'da CHP örgütü ile bir araya gelerek sahaya inen Bankoğlu, yaptığı esnaf ziyaretleri sonrası “Abdipaşa'da partimizin belde örgütündeki buluşmamız ardından hemşerilerimizle bir araya geldik. Esnaf ve pazaryeri ziyaretlerimizde yaptığımız görüşmelerde, halkımız ekonomik tedbirler adı altında milletin sırtındaki vergi yüklerinin ve enflasyonun dayanılmaz olduğunu dile getirdi. Hükümetin israfa tam gaz devam etmesi büyük öfke yaratmış durumda. Biz işimize ve halkımıza bakarız! Halkımızın dertleriyle dertlenmeye, çözüm üretmeye ve ilgili kurumlara aktarmaya devam edeceğiz.” dedi.

CHP'li Bankoğlu Abdipaşa'dan sonra Ulus'a geçerek Ulus CHP örgütüyle toplantı yaptı ve ardından esnafla görüştü. AKP hükümetinin israflarının hız kesmeden devam ettiğinin altını çizen Aysu Bankoğlu, “Ülkemizde herkesi etkileyen ağır ekonomik krizden Ulus da nasibini almış. İlçe örgütümüz ile yaptığımız istişare ardından esnafımızla dertleştik. Asgari ücretli ve emekliye beklenen artışın yapılmaması zaten zor durumdaki esnafı daha kötü hale sürüklemiş durumda. Hükümetin geçen hafta kredi kartlarına ilişkin aldığı kararlar ile esnafın belini kırmış durumda. Hep diyoruz, hiçbir planları programları olmadan gelişigüzel günlük kararlarla ülke yönetiyorlar. Yolun sonundalar. Çaresizlikten sağa sola saldırıp özgürlükleri kısıtlayıp, sosyal medya yasaklarıyla gündemi değiştirmek istiyorlar. Sosyal medya yasakları ile yarattıkları ekonomik krizi saklayamazlar Halkımız bunları görüp gereken cezayı kesmelidir.” ifadelerini kullandı.

AKP bartın'ın sorunları ile ilgilenmiyor

Vatandaşlarla yaptığı görüşmeler sonrası sorunları dinleyen Bankoğlu gerekli notları aldığını, konuyu ilgili kurumlara ileteceğini ve takipçisi olacağını belirterek, “Bartın'da sorunlar bitmiyor. Orman köylülerinin geçim sıkıntıları, Ulukaya su altyapısı olmaması, Kozanlı, Köklü, Çubukbeli, Aşağıçamlı, Yukarıdere ve Alıçlı köylerinin bağlı olduğu Drahna Bölgesi'nde sağlık ocağının olmaması, Cide yolu başta olmak üzere ana yolların bakımsız ve kötü olması halkımızın bizlere ilettiği şikayetler oldu. Bu konularla ilgili ilgili kurumlarla görüşerek takipçisi olacağız. Umarım AKP hükümeti de aynı duyarlılığı göstererek kendilerine ileteceğimiz çözüm önerilerini değerlendirir ve hemşehrilerimiz biraz rahat nefes alabilir.” dedi.

Özel Haber

Bakmadan Geçme