Bakan Yerlikaya başkanlığında sel afeti konuşuldu

Vali Arslan'da o toplantıya katıldı..

Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya başkanlığında düzenlenen ‘Karadeniz Bölgesi Sel ve Su Baskınları Değerlendirme Toplantısı' na katıldı.

‘Karadeniz Bölgesi Sel ve Su Baskınları Değerlendirme Toplantısı' İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya başkanlığında AFAD Başkanlığında düzenlendi. Selden etkilenen 10 ilin Valileri ile AFAD İl Müdürlerinin katıldığı toplantıya Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan da katıldı.

Bakan Yerlikaya başkanlığında gerçekleşen toplantıda Karadeniz Bölgesinde sel ve su baskınlarına karşı alınabilecek önlemler konuşuldu.

Bakan Yerlikaya toplantıya ilişkin yaptığı açıklamada, “AFAD Başkanlığımızda selden etkilenen 10 ilimizin valileri ve AFAD il müdürlerimizle 'Karadeniz Bölgesi Sel ve Su Baskınları Değerlendirme Toplantısı' düzenledik. Halkımızın huzuru ve güvenliği için bilimin ışığında çalışmaya devam ediyoruz. Rabbim ülkemizi ve milletimizi tüm afetlerden korusun.” ifadelerine yer verdi.

Bartın'da sel afetinin izleri

Bartın'da geçtiğimiz yıllarla birlikte 9 Temmuz Pazar günü meydana gelen sel ve su baskınlarında birçok noktada hasar meydana geldi.

Bartın'da etkili olan sağanak yağışların hemen ardından kent merkezi, İlçe, Belde ve köyler olumsuz etkilendi. Birçok noktada ev ve iş yerleri sular altında kalırken, Atılım Sanayi Sitesinde işyerlerinde mahsur kalan vatandaşlar helikopter ile kurtarıldı.

Sel afetinin yaşandığı günün akşamında İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile Adalet Bakanı Yılmaz Tunç Bartın'a gelerek incelemelerde bulundu.

Sel afetinin hemen ardından Bartın'da geniş çaplı temizlik çalışması başlatıldı. Kent Merkezinin içinden geçen Bartın Irmağının çevresinde bulunan ve su baskınlarının yaşandığı iş yerleri ile evlerin zemin katları Bartın Belediyesine bağlı İtfaiye ve Emniyet Genel Müdürlüğüne bağlı TOMA araçları ile temizlendi.

Bartın'ın pek çok noktasında hayatın seyri hızlı bir şekilde normale dönerken, Bakan Yerlikaya Başkanlığında gerçekleşen ve Karadeniz'deki sel afetlerinin konuşulduğu toplantıda 'İyileştirme, Hasar Tespit ve Risk Azaltma' başlıkları altında yürütülen çalışmalar değerlendirildi.

Bakmadan Geçme