Bakan Yardımcısı Tancan Bartın'da konuştu

Türkiye Taşkömürü Kurumuna (TTK) Bartın'dan alınacak 400 işçinin kura çekimi için Bartın'a gelen Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın, Bartın'dan günlerdir Gazze'yi bombalayarak yüzlerce sivilin hayatını kaybetmesine neden olan İsrail'i lanetledi.

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan AK Parti Bartın İl Başkanlığında İsrail'in Gazze'ye yaptığı bombalı saldırıyı kınadığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi, “Sözlerime başlarken ben de üç gündür devam eden Filistinli zulmü lanetleyerek bu zulmü yapanları Allah'a havale ederek başlıyorum. Filistinli kardeşlerimiz için Cenabı Allah'tan yardım diliyorum. Hepimizin bildiği bir prensip var. Sizden biriniz bir kötülük gördüğü zaman onu eliyle değiştirsin. Eliyle gücü yetmiyorsa, diliyle değiştirsin. Buna bile gücü yetmiyorsa hiç olmazsa kalbiyle buğz etsin, hükmü çerçevesinde, prensibi çerçevesinde tüm inananların, tüm Müslümanların bu zulmü durdurmak için ellerinden ne imkan geliyorsa çaba sarf etmesi gerektiğini tekrar hatırlatmak istiyorum. Aksi takdirde hiçbir insanın daha sonra böyle bir zulmün kendisinin de başına geldiğinde yardım istemeye dilinin olmayacağını, hakkının olmayacağını hatırlatmak istiyorum.

“Alacağımız işçiden daha çok talep var”

Bir ülke olarak dinine, diline, ırkına bakmaksızın dünyadaki tüm mazlumların hep yanında olduk. Yine yanında Olmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle Cenabı Allah'tan tekrar Filistin halkına zalimlere karşı yardım talep ediyorum. Bugün biliyorsunuz Sayın Cumhurbaşkanımızın daha önceden söz vermiş olduğu TTK' ya 2 bin işçi alımının Bartın kısmını gerçekleştirmek için buradayız. Yapılan başvurular çerçevesinde alacağımız işçi sayısından çok daha fazla bir talep olduğu için noter huzurunda kura çekmek suretiyle bu işçilerimizi TTK' ya kazandırmış olacağız. Ben şimdiden noterde çekilecek kurayla işçi olma hakkını kazanacak tüm kardeşlerime başarılar diliyorum. Kazasız belasız bir iş hayatı diliyorum. Tekrar hepinizi saygıyla selamlıyorum.”


Bakmadan Geçme