Bakan Tekin canlı yayında açıkladı

Okullarda 30 bin kişi tam zamanlı istihdam edilecek

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, CNN TÜRK canlı yayınında okullarada temizlik çalışmalarını sürdürmek üzere 30 bin tam zamanlı personel istihdam edileceğini açıkladı.

Yeni eğitim-öğretim yılına başlayan okullarda yaşanan temizlik problemi ülke gündeminde geniş yer tutarken öğrenci velileri bu duruma tepki göstermişti.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin katıldığı TV programında bu konuya ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

İşte Bakan Tekin'in o açıklamaları;


Bakan Tekin yaptığı açıklamada, "Bizim şu anda 45 bine yakın okulumuzda kadrolu temizlik elemanımız mevcut. Kalan okullarımızla ilgili biz süreci taşeron dediğimiz personel üzerinden yürütüyor idik önceden. Ardından taşeronlar kadroya geçtikten sonra bir sorun ortaya çıktı ve bunu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile beraber Toplum Yararına Çalışma (TYP) diye bir proje var. o proje kapsamında okulların açık olduğu dönemlerde okullarımızın bu ihtiyaçlarını Çalışma Bakanlığımızın bize tahsis ettiği kontenjandan gideriyor idik. Bu yıl itibarıyla Çalışma Bakanlığı bu projeyi revize etti. Haftada 5 gün tam zamanlı çalışma yerine haftada 3 gün kısmi çalışma esasına dayanan bir mevzuat oluşturdu. TYP kapsamında haftada 5 gün değil 3 gün kısmi zamanlı personel çalıştıracağız. Geçtiğimiz yıl bunun için 60 bin personel tahsis edilmesine rağmen bu yıl bu sayısı ikiye çıkardı. Ve 120 bin yarı zamanlı, haftada 3 gün okullardaki temizlik ihtiyacını giderecek personel görevlendirilecek. Okulların açıldığı hafta itibarıyla bu süreç başladı fakat bu projeye başvuru çok sınırlı kaldı. Sınırlı kaldığı içinde okullarımızda bu problemi çözemedik. 120 bin istihdam alanı oluşturulmasına rağmen başvuru sayısı çok az oldu. Yüzde 25'i ancak doldurulabildi bunun. Bu talep eksikliğinden dolayı, başlayıp devam etmeyenlerden dolayı okullarımızda böyle bir sıkıntı ortaya çıktı. Sistem aksadığını görünce Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımızla tekrar görüştük. En son dünde Sayın Cumhurbaşkanı Yardımcımız Cevdet Yılmaz ile birlikte oturduk tekrar değerlendirdik. Pazartesi itibarıyla Çalışma Bakanlığı tam zamanlı 30 bin ilave personel istihdam hakkı bize sunacaklar.” İfadelerinde bulundu.

Bakan Tekin açıklamasının devamında, “Bu vesile ile Sayın Cumhurbaşkanı Yardımcımız Cevdet Yılmaz beye, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Vedat Işıkhan'a teşekkür ediyorum. Biz bu yeni projeye yani işgücü uyum programına başvuru ve işlevselliğini test ettik, aksaklıkları hissettik. Kendilerine ilettik ve sağ olsunlar kendileri de bu konuda bize yardımcı oldular. Önümüzdeki hafta bu konuyu da çözmüş olacağız.” Dedi.

Bakan Tekin'in açıkladığı 30 bin tam zamanlı personel konusunda Bartın ili ve ilçelerinde kaç personel istihdamı yapılacağının ise önümüzdeki hafta içinde netleşmesi bekleniyor.

Özel Haber

Bakmadan Geçme