Aylık Din Görevlileri toplantısı yapıldı

Temmuz ayı, aylık mutat toplantısı yapıldı..

Temmuz ayı, aylık mutat toplantısı Din görevlileri ve Kur'an Kursu öğreticilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Bartın Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantı Ustaoğlu Köyü Camii İmam Hatibi Ersin Kaynak'ın okuduğu Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Kur'an tilavetinin ardından, Bartın Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Bartın Şubesi temsilcisi olarak kurban emanetlerini yerlerine dağıtmak için Çad'a din görevlisi olarak giden Manevi Rehber Mustafa Bebek'in sunumuyla program devam etti.

İl Müftü Yardımcıları Hulusi Güner ve Abdullah Uzel, Başkanlığımızdan gelen talimatlar ve birim planlamaları ilgili sunumlarını gerçekleştirdi. Birimlere ait sunumlardan sonra İl Müftüsü Ömer Keskin gündemle alakalı sunumunu gerçekleştirdi.

Toplantıda konuşan Müftü Keskin, Merkez Camii ve Külliyesi için din görevlilerinden destek isteyerek: “Bu cami sadece camilerde topladığımız paralarla yürümez. 6 bin 500 metrekare kapalı alan. Bu konuda biraz daha yoğun desteğinize ihtiyacımız var.” dedi.

“Bağlı olalım ama bağımlı olmayalım”

Müftü Keskin konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi; “Bir daha 15 Temmuzlar yaşamamak için Müslüman hiç kimseye aklını kiraya vermeyecek. Bir cemaatimiz olabilir, ama cemaatçilik yapmayacağız. Hiçbir cemaat Türkiye'den, Ümmetten daha değerli değildir. Cemaatimiz olsun ama cemaatçilik yapmayalım. Bağlı olalım ama bağımlı olmayalım. Allah ve Resulüne iman ediyoruz. Seveceğiz ama iman etmeyeceğiz. İman Allah'a olur, Resulüne olur. Herkes insandır, beşerdir, şaşar. Bu konuda biraz daha uyanık olmamız gerekir.”

Toplantı sonunda naklen Bartın Müftülüğüne atanan Murakıplar Nazmiye Kaymak, Ahmet Yurgün, Musab Sarı ve Vaiz Hatice Reyhan Uğur isimli din görevlileri ile tanışıldı.

Bakmadan Geçme