Av. Arzu Kaptan, adaylığını açıkladı

Avukat Arzu Kaptan Bartın Barosunun 18. Olağan Genel Kurulunda aday olduğunu açıkladı. 

Avukat Arzu Kaptan Bartın Barosunun 18. Olağan Genel Kurulunda aday olduğunu açıkladı.

Bartın Barosu ekim ayında 18'inci Olağan Genel Kurulunu gerçekleştirecek. Mevcut Başkan Av. Ferhat Farlatır'ın aday olmayacağı Genel Kurulda, ilk adaylık açıklaması 25 yıldır Bartın'da görev yapan, mevcut yönetimde de Kadın Hukuku Komisyon Başkanlığı görevini yürüten Av. Arzu Kaptan'dan geldi.

Kaptan, basın mensuplarıyla yaptığı toplantıda adaylığını ilan etti.

Kaptan yaptığı açıklamada, “Avukatlık mesleğinin doğuşu ceza yargılamasında suçlanan kişinin savunulması olsa da insan hakları kavramının çağdaş toplumlarda ortak amaç olmasıyla ceza, hukuk, idari, disiplin gibi tüm yargılamalarda avukatlık bu yargılamaların kurucu unsuru yani avukat olmadığında adil bir yargılanma yapılamayacağının kabulü bir zorunluluk olmuştur. Avukat, hâkim ve cumhuriyet savcıları gibi yargının kurucu unsurudur. 1991 yılında meslek büyüğümüz ve kurucu başkanımız Av Hasan Sabri Çavuşoğlu önderliğinde kurulan Bartın Barosu 33 yılda çok yol kat etmiştir. Baromuz Kurulduktan sonra görev yapan tüm Baro Başkanlarımızın ve Yönetim Kurulu üyelerimizin son derece özverili çalışmaları sayesinde de baromuz ileriye taşınmıştır.” dedi.

Bartın Barosunu daha da ileriye taşıma hedefinde olduklarını kaydeden Kaptan, “Meslek büyüklerimin açtığı bu yolda Ekim ayında gerçekleşecek olan Bartın Barosunun 18. Olağan Genel Kurulunda Baro Başkan adayıyım. 1998 yılında bir aile kurmak üzere geldiğim Bartın'da Bartın Barosu benim ikinci ailem oldu. 1999 yılından bu yana 25 yıldır Bartın Barosu avukatı olarak görev yapmaktayım. Bartın Barosuna kayıtlı bir avukat olmaktan son derece gurur duyuyorum. Bartın Barosunda 4 dönem Yönetim Kurullarında Baro Genel Sekreterliği görevinde bulundum. Halen Baromuzun 17. Döneminde TÜBAKKOM üyesi olarak Bartın Barosu Kadın Hukuku Komisyon Başkanlığı görevini yürütmekteyim. Baromuz her türlü siyasi düşünceden bağımsız, Atatürk İlke ve İnkilapları doğrultusunda Cumhuriyet Kazanımlarına sahip çıkan objektif bir şekilde hukukun üstünlüğünü savunan ve insan haklarını koruma ödevlerini hakkıyla sürdüren bir Baro'dur. Bartın Barosunu daha ileriye taşımak ve meslektaşlarımız arasında birlik, beraberlik ve dayanışmayı perçinlemek; mesleki kazanımları arttırmak ve mesleği hak ettiği konuma ulaştırmak gayretinde olacağıma söz veriyorum. Değerli Üstatlarımın ve Meslektaşlarımın desteklerini bekliyorum.” şeklinde konuştu.


Özel Haber

Bakmadan Geçme