Anne adayları sağlıklı bir doğum sürecine hazırlıyor

Bartın'da İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde hizmetlerini sürdüren “Gebe Okulu” ve Gebe Sınıfı” faaliyetlerine devam ediyor.

Gebe okulunda gebelik süreci ve takibi, doğum, lohusalık, yenidoğan bakımı, taramaları ve aşıları, riskli gebelere yönelik spesifik bilgilendirme eğitimleri ve emzirme, anne sütü eğitimleri gerçekleştiriliyor.
Bunun yanında Fizyoterapist eşliğinde gebelik, doğum ve lohusalık sürecine yönelik egzersiz, pilates, yoga ve nefes çalışmaları yapılıyor.

Beslenme uzmanı tarafından da sağlıklı beslenme konusunda bilgilendirmeler yapılarak riskli gebelere özel spesifik takip yapılıyor.

Yine okulda Psikologlar tarafından gebelik ve lohusalıkta normal kabul edilen ruh hali değişiklikleri ile ilgili bilgilendirme gerçekleşiyor.

Gebeler talepleri doğrultusunda doğum destekçisi ve eşi ile birlikte eğitim alabiliyor.
Eğitimini tamamlayan gebelere katılım belgeleri verilerek, doğumhane ziyareti yapılmakta doğum ekibi ile tanışmaları sağlanıyor.

Bartın Devlet Hastanesi Gebe Okulu Sorumlusu Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. İlkhan Keskin da anne adaylarına seslendi.

Keskin, “Kadın Doğum Uzmanı olarak, sizleri bu özel yolculuğunuzda daha sağlıklı, bilinçli ve rahat hissetmeniz için gebe okulumuza davet ediyorum. Gebelik, her kadının hayatında benzersiz bir dönemdir. Bu süreçte karşılaşabileceğiniz fiziksel ve duygusal değişimlere daha hazırlıklı olmak, hem sizin hem de bebeğinizin sağlığı açısından büyük önem taşıyor. Hastanemiz bünyesinde yer alan gebe okulumuz ve kurumlarımızda bulunan gebe sınıflarımız, bu yolda size rehberlik edecek bir destek merkezi olarak yanınızda olacaktır.” dedi.
Sağlıklı Hayat Merkezinde Gebe Sınıfına devam eden 27 yaşındaki 31 haftalık Kübra Akyol, gebe sınıfındaki deneyimlerinden bahsetti. Akyol şöyle konuştu: “Bu sürecin benim için ne kadar değerli olduğunu ifade etmek isterim. Gebelik sürecinin başından itibaren burada aldığım eğitimler sayesinde, hem fiziksel hem de duygusal olarak kendimi daha iyi ve doğuma hazır hissediyorum. Eğitimler, gebeliğin her aşamasını kapsamlı bir şekilde ele alınıyor. Burada diğer anne adaylarıyla birlikte gebelik süreci, doğum ve doğum sonrası bebek bakımına yönelik çok şey öğrendim. Diğer gebelerle deneyimlerimizi paylaşmak ve destek görmek de çok kıymetliydi. Gebe Sınıfında aldığım meditasyon eğitimleriyle öğrendiğim nefes teknikleri ve egzersizler, hem hamileliğimi daha rahat geçirmemi sağladı hem de heyecanımı ve endişelerimi azaltarak doğum için bana güven verdi. Sağlıklı Hayat Merkezimizdeki Gebe Sınıfı, hamilelik sürecimde bana rehberlik eden, güven veren ve bilinçlendiren bir yol arkadaşı oldu. Tüm çalışanlara teşekkür ediyorum”

Gebe okulu ve gebe sınıflarında görevli ebeler; Dilek Sargın, Şule Kılıç, Nurhan Karataş Koçer, Yasemin Deniz Tekin, Tuğba Güngör ve Özge Olur'dan anne adaylarına çağrıda bulundu. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Gebe okulunda ve Gebe Sınıfında görevli ebeler olarak, sizleri bu harika süreci daha bilinçli, keyifli ve sağlıklı bir şekilde yaşamanız için buraya bekliyoruz. Amacımız, hamilelik ve doğum süreciniz boyunca sizlere her anlamda destek olmak, aynı zamanda bu sürecin getirdiği değişiklikleri ve zorlukları nasıl yönetebileceğinizi öğrenmenizi sağlamaktır. Sizleri büyük bir heyecanla gebe okulumuza ve sınıflarımıza davet ediyoruz

Neden gebe okuluna katılmalısınız?

Bedeninizi ve Hamilelik Sürecini Daha İyi Anlamak İçin: Hamilelik, mucizevi bir dönem ama aynı zamanda bedeninizde pek çok değişiklik oluyor. Hormonal değişimlerden fiziksel belirtilere kadar her şeyi daha iyi anlamanız için gebe okulunda sizlere detaylı bilgilendirmeler yapılacaktır. Bu sayede bu değişikliklere hazırlıklı olacak, bedeninizi daha iyi tanıyacaksınız. 2. Doğuma Hazırlık ve Doğru Nefes Teknikleri: Doğum, hayatınızın en özel anlarından biri. Bu süreci daha bilinçli ve sakin bir şekilde yaşayabilmeniz için doğru nefes tekniklerini, gevşeme yöntemlerini ve doğumun aşamalarını öğreniyoruz. Doğumun her anına daha hazırlıklı olduğunuzda, stresiniz azalacak ve kendinizi daha güçlü hissedeceksiniz.

Bebek bakımı ve emzirme rehberliği

Bebek sahibi olmak harika bir duygu ama bir o kadar da sorumluluk getiriyor. Doğumdan sonra bebeğinizin bakımında nelere dikkat etmeniz gerektiğini, emzirme sürecini nasıl daha rahat ve başarılı bir şekilde sürdürebileceğinizi, bebeğinizin ihtiyaçlarını nasıl karşılayabileceğinizi öğreneceksiniz. Bu bilgiler, ilk kez anne olacaklar için endişe verici olabilecek süreci daha rahat ve güvenle karşılamanıza yardımcı olacak. Ayrıca, bu dönemde yalnız olmadığınızı bilmek size büyük bir destek olacaktır.

Duygusal ve psikolojik destek

Hamilelik sadece fiziksel bir yolculuk değil, aynı zamanda duygusal bir deneyim. Bazen ruh halinizde dalgalanmalar yaşayabilir, bazen de kendinizi her şeyin üstesinden gelebilecek kadar güçlü hissedebilirsiniz. Gebe okulumuzda, bu duygusal yolculuğunuzu nasıl daha dengeli ve mutlu bir şekilde geçirebileceğinizi öğreniyoruz. Aynı süreçlerden geçen diğer anne adaylarıyla birlikte olmak, deneyimlerinizi paylaşmak ve destek almak, bu dönemi daha kolay ve keyifli hale getirecek. Birlikte gülümseyip birlikte güçlü olacağız. Sağlıklı bir gebelik, doğum ve doğum sonrası süreci için tüm gebelerimizi, Bartın Devlet Hastanesi/Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Gebe Okulu, Bartın Şehit Furkan Yılmaz Sağlıklı Hayat Merkezi Gebe Sınıfı, Amasra İlçe Devlet Hastanesi Gebe Sınıfımıza davet ediyoruz.”

Özel Haber

Bakmadan Geçme