Amasra'da Gaziler Günü kutlandı

19 Eylül Gaziler Günü tüm yurtta olduğu gibi Bartın ve ilçelerinde de çeşitli etkinliklerle kutlandı

19 Eylül Gaziler Günü tüm yurtta olduğu gibi Bartın ve ilçelerinde de çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Bartın'daki kutlamaların yanı sıra 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Amasra ilçesinde de bir dizi etkinlik gerçekleştirildi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 19 Eylül 1921 tarihinde Gazilik Ünvanı ve Mareşallik rütbesi verilişinin yıl dönümü olan Gaziler Günü Amasra'da resmi törenle kutlandı.

Cumhuriyet Meydanında gerçekleşen çelenk sunma ve anma törenine Amasra Kaymakamı Kadir Perçi, ilçe protokolü, şehit yakınları, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

Protokol çelenklerinin Atatürk Anıtına sunulması ile başlayan tören, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitler için bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunması ile devam etti.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından öğrenciler tarafından gazilere çiçek takdim edildi.

Programın ardından gazi ve şehit yakınlarının onuruna yemek verildi.
Öğretmenevinde verilen yemeğe Kaymakam Kadir Perçi, İlçe protokolü, gaziler ve şehit yakınları katıldı.

Kaymakam Perçi yemek programı sonrası şehit aileleri ve gaziler ile sohbet ederek sağlık, sıhhat ve huzur dileklerinde bulundu.

Daha sonra Kaymakam Perçi, gaziler ve şehit aileleri ile birlikte Gaziler Günü dolayısıyla vatandaşların ziyaretine açılan TCSG-913 Komutanlığı ve DEGAK-3 Özel Tim Komutanlığı Botunu ziyaret ettiler.

Özel Haber

Bakmadan Geçme