Algı operasyonu dedi

Başkan Güneş'ten açıklama

Bartın'ın Kurucaşile ilçesinde içme suyunun salgın hastalıklara yol açtığı iddialarına ilişkin Belediye Başkanı Uğur Güneş açıklamalarda bulundu.

Bartın'ın Kurucaşile ilçesinde içme suyunun salgın hastalıklara yol açtığı iddiaları bölgede yaşayan vatandaşlar arasında tedirginlik oluşturdu.

Kurucaşile Belediye Başkanı Uğur Güneş ise iddialar hakkında resmi belgelerle açıklamada bulunarak su kalitesinde halk sağlığını olumsuz etkileyecek bir durum olmadığını ifade etti.

Algı operasyonu

Belediye Başkanı Güneş açıklamasında, “İçme suyu şebekesinin salgın hastalıklara yol açtığı iddialarının kasıtlı olarak ortaya atıldğı ve yurttaşların huzurunu bozmaya yönelik bir algı operasyonundan başka bir şey değildir. İçme suyumuz her hafta analiz edilmekte olup yurttaşlarımız suyumuzu gönül rahatlığı ile tüketebilir.” Dedi.

İçme suyumuz; tüm kalite standartlarına uygundur

İçme suyunun düzenli olarak Bartın Halk Sağlığı Sağlığı Laboratuvarı tarafından denetlendiğini de sözlerine ekleyen Başkan Güneş, “Kullanıma sunulan içme sularından düzenli numuneler alınmakta ve su kalite parametre analizleri ile değerlendirmeler yapılmaktadır. İçme suyumuz; tüm kalite standartlarına uygundur. İçme Suyu Arıtma Tesisindeki depolarımızın düzenli olarak bakımı ve temizliği yapılmaktadır. Her yıil bu aylarda artan ishal ve mide bulantısı salgını sadece ilçemizde değil Türkiye genelindeki bir çok ilde, ilçelerde ve köylerimizde yaşanmakta olup bu bazı kişilerce ve sosyal medyada dolaşan iddiaların tamamen asılsız ve gerçeği yansıtmadığını göstermektedir. Bartin iı Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Laboratuvarında yapılan inceleme ve analiz sonuçlarında da bugüne kadar mikrobiyolojik ve kimyasal parametreler yönünden herhangi bir olumsuzluğa rastlanılmamıştır. Belediyemiz tarafindan dağıtımı yapılan suyun "İçme ve kullanım suyu olarak kullanılmasında" mikrobiyolojik açıdan hicbir sakinca olmadığı, şüpheye yer bırakmayacak şekilde belirtilmistir.” Şeklinde konuştu.

Siyasi malzeme, yıpratma çalışması...

Başkan Güneş açıklamasının devamında ise, “Ekiplerimiz ilçenin muhtelif yerlerinde günlük klor ölçümü yapmaktadır, Klor ölçümlerimizde şu ana kadar herhangi bir sıkıntı ile karşılaşmadık. Haftada 1 defa depolarımızın tamamından numuneler alınıyor. Bu numunelerde kimyasal ve bakteriyolojik analizler yapıyor. Sularımızda ne bakteriyolojik ne de kimyasal kirlilik mevcut degildir. Bazi vatandaşların içme suyu kirliliği hakkında sosyal medya üzerinden siyasi malze edilerek yıpratma çalışmaları yapmak istediklerini açıkça görüyoruz. Halkımız şunu bilmelidir ki, ben Kurucaşile Belediye Baskanı olarak, halkimizin hizmetinde olmaya devam edeceğim.Kamuoyuna ve halkımıza saygıyla duyurulur.” İfadelerine yer verdi.

Özel Haber

Bakmadan Geçme