Aile Kurumu Çalıştayı düzenlendi
Milliyetçi Hareket Partisi'nin Düzenlemiş Olduğu 'Aile Kurumu Çalıştayı'nda Bartın KAÇEP İl Başkanı Doç. Dr. Sevgi Ünal Karakuş da görev aldı
Milliyetçi Hareket Partisi “Güçlü Türk Aile Yapısı, Sağlıklı Toplum ve Lider Ülke Türkiye” vizyonuyla aile kurumunun korunması, güçlendirilmesi ve geleceğe hazırlanması amacıyla Ankara'da “Aile Kurumu Çalıştayı” düzenledi.
Çalıştaya 12 masada, 12 alt konu başlığında, alanında uzman 142 akademisyen, bilim insanı, uzman ve siyasetçi katıldı. Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin himayelerinde düzenlenen çalıştayda, MHP Bartın KAÇEP İl Başkanı Doç. Dr. Sevgi Ünal Karakuş da görev aldı.
MHP Aile, Kadın ve Sosyal Hizmet Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Selim Yurdakul, 2 gün süren çalıştaya ilişkin açıklamada bulunurken Türk milletinin temel taşı ailenin, birçok tehdit ve sınamayla karşı karşıya olduğunu, kültürel erozyon, ekonomik zorluklar, toplumsal değerlerin aşınması gibi risk ve tehdidin, aile kurumunu derinden etkilediğini söylerken bu kapsamda, MHP Kadın Aile Çocuk ve Engelli Politikalarından (KAÇEP) sorumlu il başkanları ve parti kurullarının bir süredir çalışma yaptığını belirtti.
Genel Başkan Yardımcısı Yurdakul, bu çalışmalara ilişkin ön raporu sundukları Genel Başkan Bahçeli'nin de "aile kurumunun muhafaza edilmesi, güçlendirilmesi ve geleceğe hazırlanması" amacıyla çalıştay yapılması talimatını verdiğini bildirdi.
Bu çerçevede, öncelikle 81 ilin KAÇEP il başkanları ile konuyu detaylı istişare ettiklerini anlatan Yurdakul, çalıştayın içeriğinin hem ülke çapında hem de yerel boyutta yapılan anketler, gözlemler, bilim insanları ile yapılan görüşmeler ve değerlendirmeler sonucunda belirlendiğini aktardı.
"Türk milleti nezdinde farkındalık meydana getirmek istiyoruz"
MHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Selim Yurdakul, çalıştaya ilişkin açıklamasında; “Çalıştayımızın amacı, Türk aile yapısını korumak, aile kurumunun muhafaza edilmesi, güçlendirilmesi ve geleceğe hazırlanması olacaktır. Aynı zamanda MHP olarak aile politikalarıyla ilgili bilimsel ve detaylı bir yol haritasını oluşturmaktır. MHP olarak çalıştayın sonunda oluşturulacak rapor sayesinde, 'küresel tehditler ve nüfus değişikliklerine karşı ailenin korunması, ailelerin yaşam kalitesinin artırılması, aile merkezli sosyal politikaların kapsam ve verimliliğinin artırılması, dijitalleşme döneminde aile dinamiklerinin korunması ve geliştirilmesi ile ailelerin ani ve kapsamlı tehditler karşısında direnç geliştirme kapasitesinin artırılması' amacıyla yasama organı çerçevesinde kanuni değişiklikleri gündeme getirmek ve Türk milleti nezdinde farkındalık meydana getirmek istiyoruz.” dedi.
Çalıştayda aile kurumu “Toplumsal ve Demografik Değişimlerin Getirdiği Riskler ve Aile”, “Küresel Tehditler Karşısında Aile ve Çocuklar-Gençler”, “Dijital Bağımlılık, Madde Bağımlılığı ve Aile”, “Bireyselleşme ve Modernleşmenin Demografik, Sosyolojik Etkileri (Yaşlılar-Yalnızlar)”, “Ekonomi ve Aile”, “Eğitim ve Rehberlik Danışmanlık Hizmetleri ve Aile”, “Sağlık,Spor ve Aile”, “Din ve Aile”, “Aile ve Sosyal Hizmetler”, “Aile, Çevre ve İklim”, “Anayasal Güvence, Hukuk ve Aile”, “Kültür, Medeniyet ve Aile" alt başlıkları ile değerlendirildi.