Aile buluşması gerçekleşti
Vali Nurtaç Arslan, 'Aile Buluşması' kapsamında Evlenen Çiftlere Destek Projesi'nden faydalanan çiftler ile evlilikte 25 ve 50'inci yılını dolduran çiftlerle bir araya geldi.
Vali Nurtaç Arslan, 'Aile Buluşması' kapsamında Evlenen Çiftlere Destek Projesi'nden faydalanan çiftler ile evlilikte 25 ve 50'inci yılını dolduran çiftlerle bir araya geldi.
Gündüz Bakım, Rehabilitasyon ve Aile Dayanışma Merkezinde gerçekleşen buluşmada Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Yavuz Korkmaz ve müdürlük personeli de hazır bulundu.
Programda evlenecek olan çiftler ve evli çiftlerle sohbet eden Vali Arslan, yaptığı konuşmada evlilik kurumunun önemine vurgu yaptı.
Türk toplumunun emel taşının aile olduğunu vurgulayan Arslan, evlilik kurumunun ciddi bir kurum olduğunu ve mutlaka korunması gerektiğine dikkat çekti.
Evlilik hayatında iki insanın orta yolu bularak anlaşması ve yuvayı ayakta tutacak şekilde özverili olması gerektiğine de vurgu yapan Arslan, tavsiyeler de sıraladı.
Evliliklerinde uzun yılları geride bırakan çiftlerimn yeni evli çiftlere mutluluklarının sırlarını ve tecrübelerini de paylaştığı ve keyifli anların yaşandığı programda kültürümüzde ailenin yeri ve öneminden bahseden ve ailenin toplumun temel taşını oluşturduğunu ifade eden Vali Arslan, aile yapımızın korunması ve güçlendirilmesinin çok önemli olduğunu, özellikle sosyal medya platformlarının aileleri ve çocukları tehdit ettiğine dikkat çekerek bu tarz platformlardan mümkün olduğunca uzak durmaları tavsiyesinde bulundu.
Ayrıca ilimizde doğurganlık oranın ülke ortalamasının da altında olmasından dolayı yeni evlenen ve evlenecek çiftlerimize bu konuda bilinçli ve duyarlı olmalarının önemini hatırlatan Vali Arslan, tüm çiftlerimize sağlıklı, mutlu ve huzurlu ömürler diledi.