216 personel katıldı

Bartın'da gerçekleştirilen deprem tatbikatında ekipler 3 ayrı noktada arama kurtarma çalışması yaparken tatbikat gerçeği aratmadı

Bartın İl Afet Müdahale Planı kapsamında Bartın'ın Kozcağız beldesinde deprem tatbikatı gerçekleştirildi.

Şarköy köyü Boğaz mevkiinde gerçekleştirilen tatbikatta 46 araç ve 216 personel katıldı.

Senaryo gereği Kozcağız çayına düşen araçta sıkışan şoför Sahil Güvenlik Ekiplerince kurtarılırken çay yatağında kayıp vatandaşın bulunması için çalışma yapıldı.

Bir başka bölgede ise deprem sonrası çıkan yangına itfaiye ekiplerince müdahale edilirken yangın sırasında yaralalan vatandaş güvenli bölgeye alındı.

Yanan yapının çöken kısmında mahsur kalan vatandaşa da itfaiye arama kurtarma ekiplerince ulaşıldı.

Depremden yıkılan bir binada ise AFAD ekiplerince KRBN kontrolünün ardından arama kurtarma çalışmalarına başlandı.

Arama Kurtarma köpeklerininde kullandığı çalışmalar gerçeği aratmadı.

Tatbikat sonrası açıklamalarda bulunan Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, “Doğal afetler hepimizin unutmaması gereken hem dünyamızın hem ülkemizin gerçeği. Hepimizin bu noktada farkındalığının olması, bilinçli olması gerekiyor. Tabi önceliğimiz bu afetlere karşı tedbir almak. Kurumlarımızla, insanımızla, vatandaşlarımızla öncelikle tedbirli olmamız gerekiyor. Son yıllarda tabi ülke olarak birçok afeti yaşadık maalesef. Ve buralardan da bir takım tecrübeler kazandık. AFAD Başkanlığımızda bu çerçevede son yıllarda özellikle afetlere karşı ciddi çalışmalar gerçekleştiriyor. Önceliği de risk azaltma çalışmalarına vermekte. 23 paydaşımızla birlikte burada tatbikatımızı gerçekleştirdik. Masa başında yapılan çalışmaların tatbikatla tekrar tecrübe edilmesi bizim için önemli. 216 personel ve 48 araçla gerçekleştirdiğimiz bir tatbikat ve tatbikatımıza söylediğimiz gibi birçok kurumumuz görev aldı. Her bir ayrıntısı düşünüldü. Her türlü teknolojiyi de kullanarak tecrübelerimizi de özellikle maalesef 6 şubatta yaşadığımız depremden elde ettiğimiz tecrübeyi de kullanarak arkadaşlarımız gerçekçi bir tatbikat gerçekleştirdiler. Her yıl düzenli olarak bu tatbikatları yapacağız tecrübelerimizden istifade ederek. Pratikte de bu tatbikatları yaparak afetlere hazırlıklı olmaya gayret edeceğiz." Dedi.

Vali Arslan madencilerin afetlerde arama-kurtarma personeli olarak görev alması konusunda ise, "AFAD Başkanlığı ile Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdürlüğü arasında bir protokol imzalandı. Ve bütün madencilerin arama kurtarma ekibi olarak yetiştirilmesi yönünde çalışmalar devam ediyor." Şeklinde konuştu.

Özel Haber

Bakmadan Geçme