Amasra Kalesi ağaç ve bitkilerden temizlenecek

Amasra Kalesinin surlarının büyük bir bölümünü kaplayan ve kale surlarında zarar veren ağaçlarla çeşitli bitkilerin temizlenmesi için çalışma başlatıldı.

Roma döneminde yapımına başlanan, tarih boyunca Ceneviz, Bizans ve Osmanlı gibi önemli medeniyetlere ev sahipliği yapan Amasra Kalesindeki bitki temizliğine başlanıldı.

Boztepe mevkiinde başlayan çalışmalarda kale surlarına zarar veren ağaç dalları kesiliyor. Mekanik temizliğin sonrasında ise ilaçlı uygulama yapılacak.

Vali Arslan çalışmaları inceledi

Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan beraberinde İl Kültür Müdürü Özlem Koçak, Amasra Müze Müdürü Zübeyde Kuru ile birlikte kale surlarında başlayan çalışmaları yerinde inceledi.

Vali Arslan yaptığı açıklamada, “Amasra’mız turizm açısından çok ciddi potansiyel barındırıyor. Tabi daha çok önceliğimiz bugüne kadar deniz turizmi olmuştu. Geldiğimiz noktada Amasra’mızın kültür turizmi açısında da çok büyük bir potansiyel taşıdığını biliyoruz ve görüyoruz. Bugünde kale surlarında bitki temizliği başlatıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığımızın destekleriyle bu temizlik çalışması başladı. Yaklaşık 3 ay sürecek ve 3 etap halinde sürdürülecek. Kale surlarımızdaki bu bitkileri temizlediğimizde kalemiz tüm ihtişamıyla turizme kazandırılmış olacak. Amasra’mız geçen yıldan bu yana kruvaziyer turizmi açısından da çok önemli bir merkez haline geldi. Zaten yıllardır bilinen ve deniz turizmi ile ön plana çıkan bir ilçemiz. Bu temizlik çalışmaları kültür turizmi açısından da önem taşıyor. Burada öncelikle bitki temizliği yapılacak ardından ilaçlama yöntemi uygulanarak kalemiz açığa çıkmış olacak.” dedi.

Amasra Kalesi ağaç ve bitkilerden temizlenecek

Bakmadan Geçme