Amasra'da tarihi yapılara büyük ilgi

6 bin 600 nüfuslu Amasra ilçesinde bayram tatiliyle birlikte nüfus 60 binlere ulaştı, ilçedeki tarihi yapılar ziyaretçi akınına uğruyor

Batı Karadeniz’in önemli turizm merkezlerindem biri olan Bartın’ın Amasra ilçesi bayram tatilinde ziyaretçi akınına uğramaya devam ediyor. 

Tarihi yapıları ve doğal güzellikleriyle ilgi gören 6 bin 600 nüfusa sahip ilçede konaklama tesisleri tamamen dolarken günü birlikçi ziyaretçilerle birlikte nüfus 10 kat artarak günlük 60 binin üstüne çıkıyor.

Plajların dolduğu ilçede Amasra Kalesi ve Kemere Köprüsü gibi tarihi mekanlar ziyaretçi akınına uğruyor.

Tarihi Kemere Köprüsü muhteşem manzarasıyla beraber fotoğraf çektirmek isteyenlerin ilk adreslerinden oluyor.

Tarihi köprüde insan yoğunluğundan dolayı zaman zaman fotoğraf çektirecek yer bulunamıyor.

Hediyelik eşyaların satışa sunulduğu Çekiciler Çarşısıda yoğunluğun en üst noktaya çıktığı alanların başında geliyor.

Amasra’ya Konya’dan geldiklerini ifade eden Ali Altınbaş,  “Konya’dan geldik ve Amasra’ya bayıldık. Çok güzel çok doğal. Bayram tatilini buralarda değerlendirmeyi düşündük. Güzel oldu, iyiki de gelmişiz.” Dedi.

Gaziantep’ten bayram tatili için Amasra’ya geldiğini söyleyen Burcu Altınbaş ise, “İlk geldim Amasra’ya. Gerçekten herkese gelmesini tavsiye ediyorum. Kesinlikle çok güzel bir yer. Herkesin görmesi gereken bir yer diye düşünüyorum. Deniz, yeşil, tarih burada her şey var. Bence herkes burayı görmeli.” Diye konuştu.

Amasra'da tarihi yapılara büyük ilgiAmasra'da tarihi yapılara büyük ilgiAmasra'da tarihi yapılara büyük ilgi

Bakmadan Geçme