Amasra'da su kesintileri

Yaşanan yoğunluk su kesintilerini beraberinde getiriyor

Bartın’ın tarihi ve turistik ilçesi Amasra’da su kesintileri kronikleşti.

Tarihi ve turistik ilçede yaşanan yoğunluk nedeniyle hemen her gün yaşanan kesintiler vatandaşları ve turistleri de zor durumda bırakıyor.

6 bin nüfuslu ilçede günlük nüfusun zaman zaman on katına kadar çıkması, sıcak havalar nedeniyle de su kullanımının artması kesintilerin başlıca sebebi durumunda.

Konuya ilişkin görüşlerine başvurduğumuz Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır hatlarda herhangi bir sorun olmadığını ve kullanım yoğunluğundan kaynaklı yaşanan su kesintilerine karşı yapısal çözüm içinde çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Başkan Çakır, “Hatlarımız eski olmasına karşın yapısal bir problem söz konusu değil ancak yaşanan nüfus yoğunluğu ile oluşan kullanım artışı su yetersizliğine sebep oluyor. Yani yoğun kullanımdan dolayı su kesintileri yaşanıyor. Bu konuda yapısal çözüm için DSİ ile çalışıyoruz. Amasra’nın önündeki 30 yıllık su sorununu ortadan kaldıracak proje 2025 yılında yatırım programına girecek.” Şeklinde konuştu.

Öte yandan Başkan Çakır özellikle yüksek kotta kalan bölgelerde su kesintilerinin daha uzun yaşandığına dikkat çekerek bu bölgelerdeki işletmelere depo bulundurmaları tavsiyesinde bulundurduklarını da sözlerine ekledi.

Bakmadan Geçme