Amasra'da Bora Işıkal Sesleri

Amasra Halkı Bora Işıkal'ın aday olmasını istiyor

Amasra'da Bora Işıkal Sesleri
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AMASRA’DA BORA IŞIKAL SESLERİ

1997 yılında CHP Amasra ilçe yönetimine giren, 1999 yılından 2004 yılına kadar ilçe başkanlığı görevini yürüten, 2009 yılında Amasra Belediye meclis üyeliğine seçilen, 2011 yılında meclis üyesi iken tekrar Amasra ilçe başkanı seçilen ve 2018 yılı sonuna kadar ilçe başkanı olarak görev alan Işıkal, 2019 yerel seçimlerinde aday adaylığı nedeniyle ilçe başkanlığı görevinden istifa etmişti

Yüzde 71 halkın desteğini aldı fakat aday gösterilmedi.

2019 yerel seçimlerinde CHP’den belediye başkanı aday adayı olan ve kamuoyu anket yoklamasında 5 aday arasından %71 oy ile en yüksek oyu alan Bora Işıkal belediye başkanı adayı gösterilmemişti.

Bunun üzerine Işıkal’ın aday gösterilmemesine tepki gösteren Amasra ilçe yönetimi komple istifa etmişlerdi.

O günden sonra parti içinde yaşanan sıkıntılar seçim tablosuna yansımıştı.

Chp 1997 yılından 2019 a kadar her seçimde Amasra’da oyunu arttırırken Bora Işıkal’sız Chp 2019 yerel seçimlerinde büyük bir düşüş yaşamıştı.

Mevcut Başkan Gündemden hiç düşmedi.

2019 yerel seçimlerinde Chp’den Amasra Belediye başkanı seçilen Recai Çakır, seçildiği günden bu güne gündemden hiç düşmedi.

Belediyenin işçilerine olan yüklü miktardaki borçları, yıllardır çözülemeyen otopark sorunu, bozuk yolları ve halkın istememesine rağmen sefa park ve çevresinde yapılan birçok değişiklik ile AK Parti Bartın Eski milletvekili ve şu anki adalet bakanı Av. Yılmaz Tunç ile Amasra’nın ileri gelen esnafları ve Amasra Turizm Derneğiyle sosyal medya üzerinden yaşanan tartışmalar, ramazan ayında deniz kenarında ki bir restaurantta alkol aldığı iddiaları, belediye ait işyerlerinde yapılan yüzde 400 ve varan kira zamları, imar planları için alınan yerli yersiz kararlar, günler öncesi uyarısı verilen ve 20 Haziran 2023 tarihinde Amasra’da büyük sel felaketi yaşanırken halkın yanında olması gerekirken yurt dışı gezilerinden fotoğraf paylaşması, sonrasında günlerce süren çamurlu ve mikroplu su sıkıntısı, su hatlarında ki arızalar nedeniyle Amasra’nın günlerce susuz kalması gibi bir çok olay nedeniyle Amasra belediye başkanı Recai Çakır gündemden hiç düşmedi.

Amasra halkı aday olarak BORA IŞIKAL’I İSTİYOR

CHP’de belediye başkanlık seçimleri için aday adaylık süreci başladı.

Amasra halkı Bora Işıkal diyor.

Amasra halkı Geçtiğimiz dönemlerde girilen her seçimde partisinin başarısına başarı katan Bora Işıkal’ın koşulsuz şartsız başkan adayı olmasını isterlerken, adayın mevcut başkan ya da başka bir aday olması halinde gerekirse sandığa gitmeyeceklerini belirtiler.

Vatandaşlar 2019 seçimlerinde halkın %71 desteğini alan Bora Işıkal’ı aday göstermediniz, 2024 seçimlerinde de aday göstermezseniz CHP için bizden oy istemeye gelmeyin diyerek tepki gösterdiler.

İş insanı Bora Işıkal’ın ileriki günlerde CHP’den Amasra Belediye başkan aday adaylığı için başvuru yapacağı ve başkan adayı olacağına kesin gözüyle bakılıyor.

Özel Haber

Bakmadan Geçme