Amasra bayramda tıklım tıklım dolacak

Bartın'ın tarihi ve turistik ilçesi Amasra'da bayram tatili öncesinde rezervasyon oranları yüzde 90'lara ulaştı. 6 bin 600 nüfusa sahip ilçenin 9 günlük bayram tatilinde 500 bine yakın turisti ağırlaması bekleniyor

Roma, Bizans, Ceneviz ve Osmanlı gibi önemli medeniyetlere ev sahipliği yapan Bartın’ın Amasra ilçesi bayram tatilinde ziyaretçi akınına uğrayacak.

Doğa güzelliklerinin yanı sıra Amasra Kalesi başta olmak üzere Cenova Şatosu, Şapel, Kemere Köprüsü, Fatih Camii, Direkli Kaya ve Bedesten gibi tarihi yapıların yer aldığı ilçedeki otellerde bayram öncesi doluluk oranı yüzde 90’lara ulaştı.

İlçede yaşanması beklenen yoğunlukla birlikte tatilcilerin herhangi bir olumsuzluk yaşaması adına Amasra Kaymakamlığınca ek tedbirler alınırken güvenlik önlemleri de bayram tatili boyunca üst seviyeye çıkarılacak.

İlçedeki ev pansiyonları, konaklama talebinin karşılanmasına destek sağlayacak.

Amasra Turizm Derneği Başkan Yardımcısı Mete Ayyıldız Kaymakamlık koordinesinde tüm hazırlıkların tamamlandığını ifade ettiği açıklamasında, “Önümüzde 9 günlük bir kurban bayramı tatilimiz var. Yaklaşık olarak 500 bin ziyaretçi ağırlamayı bekliyoruz. Bütün hazırlıklarımızı tamamladık. Amasra olarak gelen misafirlerimizi en güzel şekilde ağırlayacağız. Kaymakamlığımız koordinasyonunda ilgili tüm kurum ve birimler hazırlıklarını yaptı. Esnaflarımız da aynı şekilde hazırlıklarını tamamladı ve artık misafirlerimizi bekliyoruz. Tüm misafirlerimizi Amasra’nın eşsiz doğasını, tarihini, balığımızı ve salatamızı en güzel şekilde tanıtarak en iyi şekilde ağırlayacağız.” Dedi.

Amasra’da işletmeleri bulunan esnaflarda gerekli hazırlıklarını tamamladıklarını ifade ederken Amasra’yı ziyaret eden turistlerin ve tüm Amasralıların iyi bir bayram geçirmesini temenni ettiler.
 

Bakmadan Geçme