Aldatmaz: 'Başaramayacaksınız'

AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirilen programda konuştu. 

AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirilen programda konuştu. 

Aldatmaz konuşmasında, 8 yıl önce yaşanan alçak kalkışmayı dün yaşanmış gibi hafızalarında taşıdıklarını kaydetti. Aldatmaz, “15 Temmuz gecesi yaşanan hain darbe girişiminin üzerinden 8 yıl geçmiş olmasına rağmen, dünya tarihinde eşine rastlanmayacak bu alçak kalkışmayı ve o karanlık geceyi, dün akşam yaşanmışçasına hafızamızda taptaze yaşıyoruz. Ne o gece milletimize karşı yapılan ihaneti unutacağız, ne de milletimizin tarih yazan kahramanlığını, devletine ve demokrasiye sahip çıkmak için yazdığı destanı unutturacağız. 15 Temmuz gecesi Aziz milletimiz, hiçbir güç karşısında diz çökmeyeceğini tüm dünyaya göstermiştir. O karanlık gecede; ölümü öldüren, korkuyu korkutan bu kahraman milletin bir neferi olmak, en büyük onurumuzdur.” dedi. 

“Milletimizin tokadını yediler”

Darbecilerin milletin tokadını yediklerini kaydeden Aldatmaz, “Aziz Milletimizin temiz duygularını kalleşçe kullanarak, hain planlarını ilmek ilmek işleyen bu alçak yapı, 15 Temmuz gecesi, bu kahraman milletten öyle bir tokat yemiştir ki sesi tüm dünyada yankılanmıştır. Bu tokat öyle bir tokattır ki, bu yapının yularını elinde tutanların bile yüreğini titretmiştir. Bu tokat, Bedir’de Ebu Cehil’e, Malazgirt’te Romen Diyojene, Çanakkale’de ve Sakarya’da Aziz Vatanımıza kasteden emperyal güçlere atılan tokatın devamıdır. O karanlık gecede Kahraman Milletimiz, hain bir darbeye, mukaddes bir darbe indirmiştir.” diye konuştu. 

“Şehitlerimizin mirasına sahip çıkacağız”

Şehitlerin mirasına sahip çıkacaklarını da kaydeden Aldatmaz, şöyle devam etti: “Dünyada eşi benzeri olmayan bu destansı direniş, Afrika’da, Asya’da, Güney Amerika’da emperyalist güçler tarafından milli iradeleri gasp edilmeye çalışılan halklara da ilham kaynağı olmuştur. Aziz kahramanlarımız, 15 Temmuz gecesi ortaya koydukları fedakârlık ve aşkla, bizleri birbirimize ve kutsallarımıza daha fazla bağlamışlardır. Kahraman şehitlerimizin hayallerini, umutlarını belki hiçbir zaman bilemeyeceğiz. Çünkü onlar kutsalları için geri dönmemek üzere meydanlara çıkmışlardı. Ama onların cesareti ve fedakarlıkları sayesinde biz geleceğimiz için hayal kurabiliyor, güçlü yarınlarımız için umutlarımızı her daim diri tutuyoruz. Demokrasimiz için, istiklalimiz ve istikbalimiz için Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısı ile evlerinden, sıcak yataklarından bir daha dönmemek üzere çıkan bu cesur yüreklerin mirasına her daim sahip çıkacağız.

Aziz şehitlerimiz, kahraman gazilerimiz gibi bizlerde her daim “çiğnetmedi namusunu, çiğnetmeyecek” dedirtecek ve 15 Temmuz’u, Aziz Milletimizin en parlak destanlarından biri olarak yaşatacağız. O gece, o hayasız akını durdurmak için iman dolu göğsünü siper eden şehitlerimize Allah'tan bir kez daha rahmet diliyorum. Ve o gece, başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, duruşuyla, mücadelesiyle, kanıyla, canıyla ve duasıyla kutsallarına sahip çıkan herkese sonsuz şükranlarımızı sunuyorum. Ve bu vesileyle Aziz Vatanımıza kastetmeye çalışan hainlere ve çok daha Güçlü bir Türkiye idealimizden bizi döndürmeye çalışan güçlere bir kez daha seslenmek istiyorum; Başaramayacaksınız, Bizi Mukaddes davamızdan, kutlu yolumuzdan döndüremeyeceksiniz, vatanımızı bölemeyecek, bayrağımızı indiremeyecek, ezanımızı susturamayacaksınız. Buradan tekrar 15 Temmuz, Demokrasi ve Milli Birlik Günümüzü kutluyor hepinizi muhabbetle ve saygıyla selamlıyorum.”

Bakmadan Geçme