• Haberler
  • Bartın
  • AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Uygur Bartın'da konuştu

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Uygur Bartın'da konuştu

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı Belgin Uygur, 'Türkiye olarak Cumhurbaşkanımız liderliğinde bütün mazlum coğrafyalarda zulme uğrayan kardeşlerimizin sesi olmaya, zulme zulüm, soykırıma soykırım devam edeceğiz' dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı Belgin Uygur, “Türkiye olarak Cumhurbaşkanımız liderliğinde bütün mazlum coğrafyalarda zulme uğrayan kardeşlerimizin sesi olmaya, zulme zulüm, soykırıma soykırım devam edeceğiz” dedi.

Uygur, partisinin Bartın Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen İl Danışma Toplantısında konuşan Uygur, AK Parti’nin milletin içinden doğan bir siyaset hareket olarak bu durumlara kolay gelmediğini söyledi.

En büyük mücadelelerinin vesayetle olan mücadele olduğunu kaydeden Uygur, “Bunu çeşitli anlarda çeşitli mihraklar eliyle, 367 garabetiyle, e-muhtırayla, partimize açılan kapatma davasıyla, MİT tırları operasyonuyla, 17/25 Aralık yargı darbesiyle, en son hain FETÖ darbe, işgal girişimiyle milletimizin iradesine ket vurmaya, dem vurmaya çalıştılar. Ama bu millet Cumhurbaşkanımızın önderliğinde, onun ferasetiyle, onun dirayetiyle bu millet liderinin arkasında durdu. 22 yıllık kazanımlarının arkasında durdu. Demokrasisine sahip çıktı. Vatanına, bayrağına sahip çıktı. İstikbaline, istiklaline sahip çıktı. İnşallah bundan sonra da milletimiz her zamanki azmiyle, ferasetiyle, sağduyusuyla cumhurbaşkanımız liderliğinde nasıl 14/28 Mayıs seçimlerinde nasıl Türkiye yüzyılının kapılarını açtıysa, yine bizde Türkiye yüzyılı destanınız yazmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

7 Ekimden bu yana İsrail’in Gazze’de her zaman yaptığı gibi büyük bir soykırımı, vahşeti ortaya koyduğunu belirten Uygur, Uluslararası Adalet Divanı’nın İsrail’in Filistin topraklarında, Gazze’de, Kudüs’te, Batı Şeria’da bir işgalci konumda olduğunu ilan ettiğini de dile getirdi.

İsrail’in Filistin topraklarındaki varlığını kabul edenlerin, meşru görenlerin ve destekleyenlerin buna derhal son vermesi gerektiği noktasında bir karar alındığını ifade eden Uygur, “Bu Cumhurbaşkanımızın dünya 5’ten büyüktür çıkışının, haykırışının bir neticesidir. Bu one minute çıkışının bir neticesidir. Bu daha adil bir dünya mümkündür çıkışının ve uluslararası alanda bir farkındalık oluşturulmasının neticesidir. Allah’ın izniyle Filistin’de zulüm son bulacak. Burada iki devletli bir çözüm inşallah en kısa sürede hayata geçecektir.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde güçlü ve büyük Türkiye yolunda yol yürümeye devam edeceklerini de kaydeden Uygur, “Mazlum coğrafyalara umut olmaya ve Türkiye yüzyılı destanını yazmaya devam edeceğiz. Biz yine Türkiye olarak Cumhurbaşkanımız liderliğinde bütün mazlum coğrafyalarda zulme uğrayan kardeşlerimizin sesi olmaya, zulme zulüm, soykırıma soykırım devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Toplantıya, AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz, Zonguldak Milletvekili ve İl Koordinatörü Hamdi Uçar, AK Parti İl Başkanı Yaşar Arslan, parti yöneticileri, belediye başkanları ve teşkilat mensupları katıldı.

Bakmadan Geçme