AK Parti'de süreç başladı

3 döneme takılan mevcut Belediye Başkanları Karaman, Dönmez ve Sayın'ın durumları merak konusu

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz 31 Mart’ta gerçekleşecek yerel seçimler öncesinde Adaylık Müracaatlarının başladığını duyurdu.

AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısının bu açıklamasının ardından gözler aday adaylığı için gelecek müracaatlara çevrildi.

Bartın’da ittifak olacak mı?

31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimler öncesinde AK Parti ile MHP’nin ittifak yapıp yapmayacağı merak konusu olmaya devam ediyor.

İki parti arasında seçimlere ittifak halinde girilmesi kararlaştırılırsa Bartın Belediye Başkan Adayı AK Parti’den bir isim mi olacak yoksa MHP’li bir isim mi olacak? İşte bu konu kamuoyun güneminde en çok tartışılan konular arasında yerini alıyor. 

Yanıtı çok merak edilen bir diğer soru da AK Parti’den hangi isimlerin Belediye Başkanlığı için aday adaylığına soyunacağı.

Öte yandan 3 dönem kuralına takılan mevcut belde belediye başkanlarının yeniden aday olabilme durumlarının da henüz netlik kazanmadığı biliniyor.

Kurucaşile Belediye Başkanı Mehmet Zihni Sayın, Abdipaşa Belediye Başkanı Yaşar Dönmez, Kozcağız Belediye Başkanı Mustafa Karaman görevlerini sürdüren ve 3 dönem kuralının uygulanması durumunda yeniden aday olamayacak isimler olarak dikkat çekiyorlar.
 

Yorumlar 1
mehmet 10 Kasım 2023 09:13

Kozcağız'da genç ve eğitimli bir belediye başkanımız olsun isterim.

Bakmadan Geçme