Ahşap konak restore ediliyor

Bartın'ın Ulus ilçesinde yer alan ahşap konak Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenen 'Restorasyon Projesi' ile restore edilecek

Bartın’ın Ulus ilçesinde geçtiğimiz yıllarda gerçekleştirilen ahşap konak restorasyonuna bir yenisi daha ekleniyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenen, Ulus ve Köylerine Hizmet Derneği tarafından takibi yapılan projenin Ulus ilçesindeki ilk uygulamaları 2018 ve 2019 yıllarında gerçekleştirilmişti.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Ulus ve Köylerine Hizmet Derneği Başkanı Satı Lütfi Okçu, “T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenen, Ulus ve Köylerine Hizmet Derneği olarak takip ettiğimiz, Ulus ilçemizde 2018 ve 2019 yıllarında başlamış olduğumuz Restorasyon projelerimize yenisi eklenmişti. Bu yıl “Restorasyon Uygulama Yardımları” kapsamında Ulus İlçesi, Saz Mahallesi, Kuru Sokak’ta bulunan 1 konağımızın restorasyonuna Beyazoğlu inşaat - Mimarlık tarafından başlanılmış ve iskele kurularak söküm işlemine başlanmıştır.  Kültür Bakanlığı tarafından geçtiğimiz hafta yetkili personelin gelmesi ve yer teslimlerinin yapılması ile uygulamaya başlanmıştır.  Devlet desteği alınarak, Kültür ve Turizm Bakanlığımız tarafından desteklenen “Restorasyon Projesi” Aralık ayı içinde bitirilerek sahiplerine teslim edilmesi planlanmaktadır.  Desteklerinden dolayı Adalet Bakanımız Sayın Yılmaz Tunç’a, Bartın Valimiz Sayın Dr. Nurtaç Arslan’a, Ulus İlçe Kaymakamız Sayın Fırat Kadiroğlu ve Bartın İl Kültür Müdürlüğümüze teşekkür ederiz.” Dedi.
 

Bakmadan Geçme