Ahilik Komitesi'nden Yalçınkaya'ya ziyaret

Ahilik Haftası etkinlikleri çerçevesinde Ahilik İl Kutlama Komitesi, Bartın Belediye Başkanı Muhammet Rıza Yalçınkaya'yı makamında ziyaret etti. 

Ahilik Haftası etkinlikleri çerçevesinde Ahilik İl Kutlama Komitesi, Bartın Belediye Başkanı Muhammet Rıza Yalçınkaya’yı makamında ziyaret etti. 

Ziyarette Ticaret İl Müdürü Erhan Özcan, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Yılmaz Akdeniz, Terziler Odası Başkanı Hulusi Kaymakçı, Kahveciler ve Şerbetçiler Odası Başkanı Ayhan Tepe, Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Başkanı Yaşar Bakkal, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Özcan Uzun, Amasra Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Coşkun Yüksel ile yönetim kurulu üyeleri yer aldı.

2024 Yılı "İlin Ahisi" seçilen Ali Haydar Yavuzdemir, "İlin Kalfası" Ergün Karakaş ve "İlin Çırağı" Batuhan Ayhan da ziyarette yer alarak Ahilik kültürünü simgeleyen değerler üzerine bir sohbet gerçekleştirdi.

Başkan Yalçınkaya, Ahilik kültürünün esnaf dayanışmasındaki önemine dikkat çekerek, bu geleneğin nesiller boyu devam etmesi gerektiğini belirtti.
 

Bakmadan Geçme