Ahilik haftası törenle kutlanacak

Ahilik Haftası çerçevesinde Bartın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ile Bartın Ticaret İl Müdürlüğü organizasyonunda düzenlenecek programlar belli oldu

36. Ahilik Haftası Bartın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ile Bartın Ticaret İl Müdürlüğü organizasyonunda çeşitli program ve etkinliklerle kutlanacak.

18 Eylül Pazartesi günü Cumhuriyet Meydanında çelen sunumu ile başlayacak ilk program Saygı Duruşu, İstiklal Marşı, Bartın Ticaret İl Müdürünün Ahilik Haftası hakkındaki konuşması ile sona erecek.

Aynı gün saat 10.30’da Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan makamında Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Kuruluşu temsilcilerini kabul edecek.
Bu programda 2023 yılı Bartın Ahisine şet kuşatılması, ilin kalfası ve ilin çırağına sertifikaları verilecek.

20 Eylül Çarşamba günü saat 10.30’da Lütfullah Kocabaşoğlu Mesleki Eğitim Merkezinde öğrenim gören öğrencilere Ahilik kültürünün tanıtımına ilişkin sunum yapılacak.

Saat 12.30’da ise Yeni Sanayi Sitesi Madeni Eşya ve Sanatkarlar Odası Hizmet Ofisi önünde Ahilik kültürü hakkında bilgilendirmelerle beraber Ahilik Aşı ikramı yapılacak.

21 Eylül Perşembe günü de Kozcağız Küçük Sanayi Sitesinde Ahilik kültürü hakkında bilgilendirmelerle beraber Ahilik Aşı ikramında bulunulacak.

22 Eylül Cuma günü ise ebediyete intikal etmiş esnaf ve sanatkarlar için Kur’an-ı Kerim okutulması, Cuma namazı sonrasında da lokum ve gül suyu ikramları yapılacak.
 

Bakmadan Geçme