MYO öğrencilerinden anlamlı proje

Ulus Meslek Yüksekokulunda hayata geçirilen 'Giysilerin Yeniden Hayat Bulsun' adlı sosyal sorumluluk projesi kapsamında, belirli noktalarda toplanan giysiler ihtiyaç sahiplerine ulaştırılırken, kullanılamayacak halde olanlar da oyuncak yapılarak anaokulu öğrencilerine hediye edildi.

MYO öğrencilerinden anlamlı proje
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bartın Üniversitesi (BARÜ) Ulus Meslek Yüksekokulu Giyim Üretim Teknolojisi Programı bölüm dışı seçmeli "Tekstil Süsleme" dersi kapsamında "Giysilerin Yeniden Hayat Bulsun" adlı sosyal sorumluluk projesi hayata geçirildi. 

Proje kapsamında, belirli noktalarda toplanan giysiler ihtiyaç sahiplerine ulaştırılırken, kullanılamayanlardan da oyuncak yapılarak “Ulus Vilayetler Birliği Anaokulu” öğrencilerine oyuncak olarak geri dönüştürüldü.

Ulus MYO'dan anlamlı proje

Projenin yürütücüsü Giyim Üretim Teknolojisi Programından, Birim Toplumsal ve Kültürel Faaliyetler Komisyonu Başkanı Öğr. Gör. Halide Akkuş, yaptığı açıklamada, projenin ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzatırken aynı zamanda israfı önleyerek sürdürülebilir bir geleceğe katkıda bulunmayı amaçladığını söyledi. Akkuş, "Giysilerin Yeniden Hayat Bulsun" projesinin il ve ilçede ilk sosyal sorumluluk projesi olması bakımından da önem taşıdığını vurguladı. Toplumsal dayanışma ve çevre bilinciyle, hep birlikte daha yaşanabilir bir dünya için Meslek Yüksekokulumuzda bu projelerin yürütülmesi adına bizlere destek veren Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Şükrü Teoman Güner’e teşekkür ederim.” dedi.

Ulus MYO'dan anlamlı proje

Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Şükrü Teoman Güner de, "Üniversiteler, sadece bilgi üreten ve aktaran kurumlardan öte, toplumun göbeğinde yer alan ve onunla etkileşim halinde olan dinamik yapılardır. Bu etkileşimi en somut şekilde yansıtan unsurlardan biri ise, şüphesiz öğrenci odaklı sosyal sorumluluk projeleridir. Bu projeler, öğrencilerin kazanımlarını pratiğe dökerken, aynı zamanda topluma katkıda bulunmalarına ve farkındalık yaratmalarına olanak tanır. Toplumsal dayanışma ve çevre bilinciyle daha yaşanabilir bir dünya için bu tür projelerin yürütülmesi, geleceğimiz için umut verici." ifadelerini kullandı.
 

Bakmadan Geçme