81 ilde Çember-22 operasyonu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 81 ilde son 5 gün boyunca düzenlenen operasyonlar kapsamında 3 bin 126 şahsın yakalandığını duyurdu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye genelinde düzenlenen “ÇEMBER-22” operasyonları ile aranan suçlulara karşı yürütülen mücadelenin hız kesmeden devam ettiğini açıkladı. 

Yerlikaya, 81 ilde son 5 gün boyunca düzenlenen operasyonlar kapsamında 3 bin 126 şahsın yakalandığını duyurdu.

Yerlikaya, aranan şahısların yakalanmasına yönelik operasyonların kararlılıkla sürdüğünü vurgulayarak, “Aziz Milletimizin bilmesini isterim ki; aranan suçluların sokaklarımızda gezmelerine asla izin vermeyeceğiz. Ailelerimizin huzurunu kaçırmalarına müsaade etmedik, etmeyeceğiz." dedi.
Bu kişilerden 3 bin 93'ünün 5 yıla kadar, 21'inin 5-10 yıl arası, 12'sinin ise 10 yıl ve üzeri süredir arandığı belirlendi.

Yakalananlardan 497'sinin hırsızlık, 199'unun dolandırıcılık, 87'sinin yağma, 65'inin adam öldürme, 92'sinin cinsel suçlardan, 561'inin narkotik suçlardan ve 281'inin kaçakçılık ve organize suçları işledikleri için arandığı tespit edildi.

Yakalanan suçluların işlediği suçlar da açıklandı. Operasyonlarda yakalanan şahıslar arasında, en fazla sayıda kişi hırsızlık ve narkotik suçlarından aranmaktaydı. 

Yerlikaya, İl Jandarma Komutanlıkları, İl Emniyet Müdürlükleri ve Sahil Güvenlik Komutanlığı koordinasyonunda gerçekleştirilen operasyonların büyük başarıya ulaştığını belirtti. 

Yerlikaya, 81 ilde yapılan yol aramaları, ev ve iş yerlerine baskınlar ve kimlik kontrolleri sonucu suçluların yakalandığını ve adalete teslim edildiğini kaydetti.

Yerlikaya operasyonda görev alan tüm valileri, kaymakamları, İl Jandarma Komutanlarını, İl Emniyet Müdürlerini, Sahil Güvenlik ekiplerini ve operasyonlara katılan polis ve jandarma mensuplarını tebrik ederek şu sözlerle operasyonların devam edeceğini duyurdu.
 

Bakmadan Geçme