538 kişi için imzalar atıldı
Başvurular başladı. BARÜ ile İŞKUR'dan nitelikli istihdama yönelik imzalar atıldı.
BARÜ ile İŞKUR’dan nitelikli istihdama yönelik önemli iş birliği.
Bartın Üniversitesi (BARÜ) ile Bartın Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında öğrenciler kısmi çalışma modeliyle iş hayatına hazırlanacak.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın müjdesini vererek Türkiye geneli üniversite öğrencileri için başlatılan “İŞKUR Gençlik Programı” kapsamında Bartın Üniversitesi (BARÜ) ile Bartın Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) arasında bir iş birliği protokolü yapıldı. Öğrencilerin kariyer gelişimlerine katkı sağlamak ve mezuniyet sonrası iş dünyasıyla olan bağlarını güçlendirmek amacıyla düzenlenen protokole, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevim Çelik ile İŞKUR Bartın İl Müdürü Ali Solak tarafından imzalar atıldı. Rektörlük Senato Salonunda gerçekleştirilen programda Genel Sekreter Prof. Dr. Selçuk Gümüş ile İŞKUR’dan İdari Personel Turan Karademir ve diğer yetkililer de yer aldı.
Gençlerin yükseköğretim eğitimlerine devam ederken bir yandan iş hayatına hazırlanmalarını amaçlayan “İŞKUR Gençlik Programı” protokolü çerçevesinde BARÜ’de öğretim gören 538 öğrenci, İŞKUR'un sunacağı teorik ve pratik eğitimlerden de faydalanarak kısmi zamanlı iş gücü programlarına dâhil olacak. Ayrıca program süresince öğrencileri çeşitlendirilmiş eğitimlerle ilgi duydukları alanlarda kendilerini geliştirme imkânı yakalayacak.
BARÜ’lü öğrenciler iş deneyimi kazanırken maddi destek elde edecek
Protokol imza töreninde konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevim Çelik, öğrencilerin eğitim süreçlerinde edindikleri teorik bilgilerini pratiğe dökmeleri noktasında Üniversite olarak her daim destekleyici olduklarını belirterek yapılan iş birliğinden duyduğu memnuniyeti ifade etti.
‘İŞKUR Gençlik Programı’ protokolü hakkında değerlendirmelerde bulunan BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun ise öğrencilerin hem iş deneyimi kazanmaları hem de maddi bir destek elde etmelerinin önemini vurgulayarak “Üniversitemizin eğitim-öğretim anlayışı iş başında öğrenmenin farkındalığından oluşuyor. Bartın Üniversitesi öğrencileri oluşturduğumuz sistem ile lisanta 7+1, ön lisansta ise 3+1 eğitim modeliyle 1 dönem kendi meslek alanlarında görev alıyor. Ancak mesleki deneyimin iş arama süreçlerinde büyük önem kazandığı günümüzde, bütün gençlerimizin kurumlar arası güç birliğiyle eğitim görürken çalışma hayatına katılmaları gerekiyor. Bu noktada Türkiye genelinde yürütülen çalışmadaki iş birlikçi yaklaşımlarından dolayı İŞKUR Bartın İl Müdürü Sayın Ali Solak’a teşekkür ediyorum. Gençlerimize her daim sunduğu desteklerden dolayı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımı sunuyor, imzalanan protokolün hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.
“İŞKUR Gençlik Programı” protokolü hakkında
Program kapsamında öğrenciler, haftada azami 3 gün çalışabilecek. Programa katılan gençlere günlük 1.083 TL ödenecek. Öğrencilerin programa ayda 5 gün katılmaları durumunda 5 bin 415 TL, 14 gün katılmaları durumunda ise yaklaşık 15 bin 162 TL gelir desteği verilecek. Öğrencilerin kısa vadeli sigorta primlerini devlet yatıracak. Programa; hanesine 3 asgari ücretten az gelir giren, 18 yaşını doldurmuş, T.C. uyruklu üniversite öğrencileri başvurabilecek. Öğrenciler, İŞKUR Gençlik Programına 11-15 Şubat 2025 tarihleri arasında genclik.iskur.gov.tr adresinden başvuru yapabilecek. Ayrıca adaylar İŞKUR Gençlik Platformu, İŞKUR Mobil Uygulaması veya ALO 170 İletişim Hattı üzerinden de işlemlerini sürdürebilecek.
Başvuruların ardından kesin sonuçlar 18 Şubat 2025 tarihinde saat 09.30’da BARÜ Kutlubey Yerleşkesi Kütüphane Konferans Salonunda noter huzurunda yapılacak kura ile belirlenecek.