5 günlük yasak bitecek mi?

Bartın'da geçtiğimiz hafta sonu yaşanan sel afetinin ardından ilk olarak 3 gün süreli ilan edilen denize girme yasağı yeni kararla birlikte 2 gün daha uzatılmıştı. Yasağın son gününde gözler İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisine çevrildi. Meclisten yeni bir karar çıkmaz ise yarından itibaren Bartın plajlarında denize girilebilecek.

Bartın’da geçtiğimiz hafta sonu kuvvetli sağanak yağışlar sonrası kent merkezinden geçen Bartın Irmağının taşması sonucu çok sayıda işyeri sular altında kaldı. Kentin farklı noktalarında dere yataklarının taşması ve oluşan yaka selleriyle evler ve işyerleri zarar gördü. 

Selin önüne kattığı odun parçaları ve evsel atıklar ise Bartın Irmağı ile birlikte denize sürüklendi. Bartın Irmağının denize döküldüğü Boğaz mevkiinde deniz yüzeyi renk değiştirdi. Çamurlu sular deniz yüzeyinin büyük bölümünü kaplarken odun parçaları ve evsel atıklar dalgalarla birlikte sahillere vurdu.

Sel afetinin ardından Bartın İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisince selin deniz suyu kalitesinde oluşturduğu olumsuz etki ile birlikte halk sağlığının korunması, bulaşıcı hastalıkların ve salgınların önlenmesi amacıyla denize girmek 3 gün süreyle yasaklandı. Alınan yeni kararla birlikte denize girme yasağı 13-14 Temmuz tarihlerini kapsayacak şekilde 2 gün süreyle uzatıldı.

Gözler Mecliste

5 gündür süren denize girme yasağı turizmcilerin faaliyet ve kazançlarını doğrudan olumsuz etkiledi. Bazı plajlarda yasağa rağmen denize giren vatandaşlar Jandarma ekiplerince uyarılarak denizden çıkarıldı.
5 günlük yasağın ardından gözler yeniden Hıfzıssıhha Meclisine çevrildi. Meclisten yeni bir karar çıkmaması durumunda yasak sona erecek ve 15 Temmuz itibarıyla plajlarda denize girilebilecek.

İnkumu sahili dezenfekte ediliyor

İnkumu Plajında gerçekleştirilen temizlik çalışmalarının ardından Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından 2 holder makina ile plaj kumunun dezenfekte edilebilmesi için çalışma başlatıldı.

Öte yandan belediye ekiplerince sahil bandı boyunca detaylı temizlik çalışmaları da devam ediyor.
 

Bakmadan Geçme