40 bin oyu yok saymamaları lazım 

CHP'li isimden AK Parti grubuna sitem

31 Mart 2024 Yerel Seçimleri sonuçlarına göre Bartın İl Genel Meclisinde AK Parti 6 isimle, CHP 5 isimle, MHP ise tek isimle temsil edilmeye başlandı.

Meclis Başkanlığına AK Parti’den Turhan Kalaycı seçilirken ilk toplantıların ardından CHP Grubunun Başkanı Hakan Ceylan’dan sitem dolu açıklamalar geldi.

Burada dengeler değişecekti

Nisan ayı İl Genel Meclis toplantısında 20 madde görüşüldüğünü kaydeden CHP’li Hakan Ceylan, “Başkanlık seçiminde Cumhuriyet Halk Partili olarak ben aday oldum. İlk turda bir boş oy çıktı ve salt çoğunluk sağlanamadığından ikinci tura gidildi. Gurubumuz olarak bizim 5 tane arkadaşımız bizim adaylığımızı destekledi. AK Parti ve MHP Cumhur İttifakının neticesinde 7 oyla temsilcileri var. Bizim Ulus’tan bir temsilcimiz gelseydi burada dengeler değişecekti. Kaldı ki biz Bartın merkez ilçede 31 bin oy aldık ve birinci parti olduk. Amasra’da ve Kurucaşile’de birinci partiyiz. Bartın’da biz 5 arkadaşımızla 40 bin oyu temsil ediyoruz.” Dedi.

Yok saymamaları lazım

Başkanlık seçiminin ardından encümen seçimlerine geçildiğini ifade ederek açıklamasına devam eden Hakan Ceylan, “Sonraki maddelere de encümen seçimi oldu 3 kişi. Biz AK Parti grubuna dedik ki ‘Encümen grubunda bir arkadaşımızı her yıl bizden alın’ orada onunla ilgili Kurucaşile’de de İl Genel Meclis Üyemiz Hasan Karakurt’u önerdik. Arkadaşlar uygun görmediler. Kendileri 3 tane isim listesiyle çıktılar. 3 isim üzerine de biz çıktık. Orada yine 7’ye 5 oyla 3 tane Encümen üyesi seçtiler. İhtisas komisyonları kuruldu. Orada zaten bizim yasal haklarımız var. Yasal oy durumuna göre, temsil durumuna göre oylarımız var. 7 olan komisyonlarda 3 temsilcimiz, 5 olan komisyonlarda 2 temsilcimiz var. Buna göre arkadaşlarımızla görev dağılımını yaptık. Komisyon oylandı sonra Vilayet Birliğine 3 tane İl Genel Meclis Üyesi seçiliyordu. AK Parti grubuna yine bir temsilci bizden her yıl alınsın, birlik beraberlik içinde olsun. Yine onlar biz dediler, çoğunluğumuz var dediler. Bu anlamda birlik beraberliği inşa edebilmek için Cumhuriyet Halk Partisi grubu arkadaşlarımızla sonuna kadar devam edeceğiz. Biz buraya hizmet için geldik ama burada 40 bin oyu da yok saymamaları lazım. O 40 bin oyun temsilcisiyiz. O yüzden biz zaten buralara temsilcimizin olmasını özellikle istedik.” Şeklinde konuştu.

Önümüzdeki dönem için umutluyuz

Biz şunu özellikle tekrarlıyoruz; biz Cumhuriyet Halk Parti Grubu olarak 40 bin oyumuzun temsilcileriyiz. Biz seçimde şunu söyledik; ‘adaletli bir şekilde hizmet dağıtılmadığını’ söyledik. Nitekim 2024 programını da aldık. 2024 programı Kasım ayında yapılıyor. O 2024 programının revizyonunu istedik. Özellikle 2023 yılı güncel yol envanterinde. Dedik ki bu 2024’ü revize edelim, bazı köylerimiz mahalle oldu, hizmetlerle ilgili tekrar istişare kuralım dedik. Ama AK Parti Grubu bu konuyla ilgili biraz ketum davranıyor. Ama biz önümüzdeki dönem için umutluyuz. Önümüzdeki dönem için iyi olacağını düşünüyorum.” Diye konuştu.

 Biz buraya hizmet için geldik

Seçim sonrasında parti rozetlerini bir kenara bırakıp hizmete odaklandıklarını da söyleyen Ceylan, “Biz burada parti rozetlerimizi çıkarttık ve bu anlayışla çalışmalarımıza devam ediyoruz. Ancak tekliflerimize itibar edilmemesi, AK Parti grubundaki tek adam kibrinin devam etmesi bizi üzüyor. Bunu özellikle Cumhuriyet Halk Parti grubu olarak belirtmek istiyoruz. İl Genel Meclisi Başkanımızı ziyaret ettik, Vali Yardımcımız Uğur Bey’i ziyaret ettik ve bu görüşlerimizi söyledik. Ayrıca daire amirlerini de ziyaret ettik. Biz de Özel İdarenin işleyişini tanımaya çalışıyoruz. Biz buraya hizmet için geldik. Büyük Bartın’ı yaratmak için biz bu görevleri aldık.” Dedi.

Bartınlı Bakanımıza çağrıda bulunuyoruz

Ceylan açıklamasının son bölümünde ise bütçe konusuna değinip, “2024 yılının Özel İdarenin bütçesi 450 milyon lira ve çalışan 240 personel var. Bütçenin büyük bir kısmı personel giderine gidiyor. Biz iktidar Milletvekilimize, Bartınlı Bakanımıza buradan çağrıda bulunuyoruz ve bizim Milletvekilimizle beraber el ele vererek köylere daha iyi, adaletli hizmetler çıkması için bu 450 milyon TL bütçenin arttırılması için el birliğiyle bakanlıklara gidelim ve büyüyen Bartın için el birliğiyle çalışalım diyorum.” Şeklinde konuştu.
 

Bakmadan Geçme