'32 köpek sahiplendirildi'

Bartın Belediyesi tarafından Nevaz Küçükekşi Sahipsiz Köpek Geçici Bakımevi çalışmalarında ilişkin yazılı basın açıklaması yapıldı. 

Bartın Belediyesi tarafından Nevaz Küçükekşi Sahipsiz Köpek Geçici Bakımevinde gerçekleştirilen çalışmalar hakkında açıklama yapıldı. 

Yapılan açıklamada son günlerde sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımların gerçeği yansıtmadığı ifade edildi. 

Öte yandan 22 Temmuz gecesi Orduyeri Mahallesinde ateşli silahla köpek yaralama ihbarı üzerine ekiplerin hızlı müdahalesi ile köpeğin kurtarıldığı belirtildi. 

Belediyeden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi, “Bakımevimiz 1 Veteriner Hekim, 2 Veteriner Teknikeri, 1 Bakımevi Şöförü, 2 Hayvan Bakım Elemanı ile yaklaşık 2 bin metrekarelik bir alan üzerine kurulu tesis, içinde soyunma odaları, mutfak ve tuvalet bulunan idari bina, ön bahçe, karantina, yavru bölümü, ameliyat sonrası müşahede bölümü, gebe dişi bölümü ve depo bulunan orta bahçe, yeni gelen erkek bölümü, yeni gelen dişi bölümü, hasta bakım bölümü ve köpeklerin yiyeceklerinin hazırlandığı mutfak bölümü olan ana barınak binası, ameliyathane, doğal yaşam alanı ile depo kısımlarından oluşmaktadır. Bakımevimizde günde 2 defa detaylı temizlik ve haftada 1 defa dezenfeksiyon işlemi yapılmaktadır. Bakımevimizde günlük olarak ortalama 45 kilogram, aylık ortalama 1350 kilogram, yıllık ortalama 16 bin 200 kilogram köpek maması tüketilmektedir. Mahallerimizde ise uygun noktalara koyduğumuz mama ve su boruları ile sokak hayvanlarının yem ve su ihtiyacı belediyemiz tarafından karşılamaktadır. Belediyemiz olarak sokak hayvanlarının beslenmesi ve su ihtiyacının karşılanması adına Cumhuriyet Meydanına koyduğumuz atık pet şişe ile çalışan mama otomasyonumuz aktif bir şekilde vatandaşlarımız tarafından sokak hayvanları adına kullanılmaktadır. Günlük olarak belirli yemek toplama merkezlerinden toplanan yemek artıkları ile de köpeklerimizin öğünleri desteklenmektedir. 

“Paylaşımlar asılsızdır ve gerçeği asla yansıtmamaktadır”

Son günlerde sosyal medya üzerinden Bartın’ımızı ve Belediyemizi yıpratmaya yönelik yapılan paylaşımlar asılsızdır ve gerçeği asla yansıtmamaktadır. 22.07.2024 tarihinde gece 22:30 sularında emniyet ekipleri tarafından Belediyemize yapılan, Bartın Merkez Orduyeri Mahallesinde ateşli silahla köpek yaralama ihbarı üzerine ekiplerimiz acilen olay yerine intikal etmiş ve köpek kurtarılmıştır. 9 Ağustos Cuma günü Kemer Köprü Mahallesi ve İnkumu Tatil Beldesinden alınan sahipsiz köpekler, Bakımevimizde kısırlaştırma, rehabilitasyon ve gerekli bakımları yapılmak üzere muhafaza altına alınmıştır. 

“32 adet köpek sahiplendirildi”

Son 6 ay içerisinde Bakımevimizden 32 adet köpek sahiplendirilmiştir. 2 Ağustos Cuma günü yayımlanan 7527 Sayılı Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanuna göre, Bakımevimizde bulunan köpeklerimizi sahiplenme yapmak isteyen vatandaşlarımız, ziyaret saatleri olan 10:00/15:30 arası Bakımevimizi ziyaret gerçekleştirebilirler. Her zaman şeffaf ve dürüst olmaya devam edeceğimizi hatırlatır, değerli kamuoyuna sağlıklı günler dileriz.”

Bakmadan Geçme