30 Ağustos Zafer Bayramı coşkuyla kutlanacak

Kutlamalara ve Fener Alayına davetlisiniz

30 Ağustos Zafer Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Bartın’da çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

Bartın Valiliği tarafından düzenlenen resmi kutlama programı dahilinde ilk olarak saat 09.00’da Cumhuriyet Meydanında Atatürk Anıtına çelenk sunumu gerçekleşecek.

Saat 09.30’da Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, Valilik makamında tebrikat töreni ile tebrikleri kabul edecek.

Kutlama programı Cumhuriyet Meydanındaki etkinliklerle devam edecek. Vali Arslan beraberinde Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanı ile tören birlikleri ve halkın bayramını kutlayacak. Saat 10.00’da başlayacak etkinliklerde saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile bayrağımızın göndere çekilmesinin ardından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapılacak.

Bartın Belediyesi Halk Dansları Topluluğunca Zeybek gösterisi, Otizimli ve Engelliler Destek Eğitim Dayanışma Spor Kulübü Derneği Yöresel Halk Oyunları gösterisi, şiirlerin okunması, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Atatürk İlkokulu Seymen gösterisi, sporcu gösterileri, müsabakalarda dereceye giren sporculara ödüllerinin verilmesi ile devam eden etkinlikler tören geçişi ile son erecek.

14.00’da Hükümet Caddesinde “Zafere Doğru” isimli Fotoğraf Sergisi, 14.30’da ise Şehitlik ziyareti gerçekleştirilecek.

Kabul töreni ise saat 19.00’da Bartın Valiliği camlı salonda düzenlenecek.

Her yıl geniş katılımla gerçekleştirilen Fener Alayı yürüyüşünün başlangıç saati 20.00, başlama noktası ise Bartın Belediye binası önü olacak.
 

Bakmadan Geçme