3 milyon aileye kurban eti ulaştırdı

Kurban etleri sahiplerine ulaştı..

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Bartın Şube Başkanı Niyazi Aydın, Kurban Bayramında yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ekipleri, bu yıl Kurban Bayramı’nda kendilerine emanet edilen kurban vekâletlerini başta deprem bölgesi olmak üzere, Asya, Afrika ve Ortadoğu ülkelerinde yaşayan yardıma muhtaç vatandaşlara ulaştırdı. 

20 ülkede gerçekleşen kurban organizasyonunda 3 milyon aileye kurban eti ulaştırıldı. Türkiye kurbanları, deprem bölgesinin yaşandığı 11 ilde dağıtıldı.

“Hiçbir aksaklık yaşamadık”

Cansuyu Derneği Genel Bartın Şube Başkanı Niyazi Aydın, 2023 kurban organizasyonunu tamamladıklarını dile getirerek; “Hiçbir aksaklık yaşamadık. Ekiplerimiz, gittikleri bölgelerden geri dönmeye başladı. 6 bölgede kurban organizasyonu yaptık. Özellikle 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerde büyük bir acı yaşadık. Biz de Türkiye kurbanlarımızı deprem bölgesindeki depremzede vatandaşlarımıza ulaştırdık. Bu yıl kurban fiyatlarında yaşanan anormal artışa rağmen yürüttüğümüz çalışmalarla kurban vekâlet sayımızı artırdık” ifadelerini kullandı.

Kimsesiz çocuklara ulaşıldı

Aydın, 25 ana başlıkta yardım çalışmalarını yürüttüklerini belirterek, “Cansuyu ekiplerimiz kurban organizasyonuyla birlikte gittikleri bölgede daha önce bağışçılarımız tarafından yaptığımız su kuyusu, külliye, sağlık ocakları ve kalıcı eserleri ziyaret ederek eksiklerini tamamladı. Bazı yerlerde yeni su kuyusu açılışları yaptık. Ayrıca ekiplerimiz bütün merkezlerde yetim aylığı ve çocuklara hediyeler dağıttı. Çok güzel tablolar oluştu” dedi. 

Aydın, Cansuyu ekiplerinin gittikleri ülkelerde Türkiye Cumhuriyeti’ni temsil eden temsilcilikler başta olmak üzere kuruluşları ziyaret ederek çalışmalarla ile ilgili bilgi alışverişinde bulunduğunu kaydetti.

Bakmadan Geçme