3 dönem kuralı uygulanacak mı?

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz'dan önemli açıklamalar

Bartın'da yerel seçimler yaklaşırken 3 dönem kuralına takılmasına kesin gözüyle bakılan Kurucaşile, Kozcağız ve Abdipaşa Belediye Başkanlarını yakından ilgilendiren açıklamalar AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz'dan geldi.

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, yerel seçimlerde de genel seçimlerde olduğu gibi 3 dönem kuralının uygulanacağını söyledi.

31 Mart yerel seçimlerine yaklaşılırken Kurucaşile İlçesinde Belediye Başkanlığı görevini sürdüren Mehmet Zihni Sayın, Kozcağız Belde Belediye Başkanı Mustafa Karaman ve Abdipaşa Belde Belediye Başkanı Yaşar Dönmez'in 3 dönem kuralına takılıp takılmayacakları merak konusu olmaya devam ediyor.

Seçim takviminde süreç hızla ilerlerken Karadeniz illerindeki belediye başkanları ve başkan adayları ile mülakat yapmak için Samsun’a gelen AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Yılmaz yerel seçimlerde 3 döne kuralının uygulanacağını ifade etti.

Genel seçimlerde olduğu gibi yerel seçimlerde de 3 dönem kuralının uygulanacağını kaydeden Yılmaz, "3 dönem kuralına oldukça bağlıyız. Milletvekili seçimlerinde de 3 dönem kuralına uyduğumuzu gördünüz. Belediye seçimlerinde de buna azami riayet edilecek ama belki bir iki istisna olabilir.” dedi.

Bu açıklamaların ardından gözler Kurucaşile, Kozcağız ve Abdipaşa beldelerinden Belediye Başkanlığı için adaylıklarını açıklayacak isimlere çevrildi.

Yorumlar 1
Ali 12 Kasım 2023 07:25

Çok sevindim, kozcagizli bir akpartili olarak sayın Mustafa karaman yerine yeni bir aday ile seçime girilmesi çok olumlu bir gelişme. Eğer eğitimli, genç ve vizyon sahibi bir aday ile seçime girerlerse akparti seçimi kazanır bence. Saygılar.

Bakmadan Geçme