1072 CENAZE İÇİN 102 BİN 982 KM YOL KAT EDİLDİ

Bartın Belediyesi ücretsiz cenaze nakil hizmetleriyle de vatandaşların en zor anlarında da yanında olmaya devam ediyor. Bu kapsamda 2020 yılı içerisinde vefat eden 1072 vatandaşın ücretsiz nakil hizmeti gerçekleştirilirken, 6 cenaze aracıyla hizmet verilerek 102 bin 982 Km yapıldı.

1072 CENAZE İÇİN 102 BİN 982 KM YOL KAT EDİLDİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bartın Belediyesi, verdiği cenaze hizmetleriyle Bartın halkının acı günlerinde de yanlarında olmaya devam ediyor.

Şehir merkezinde, ilçe, belde ve bunlara bağlı çevre köylerde olduğu gibi şehirlerarasında da 7 gün 24 saat cenaze nakil hizmetleri veren Bartın Belediyesi, Bartın’dan yurdun her köşesine ve herhangi bir ilden Bartın’a ücretsiz cenaze nakil işlemi gerçekleştirerek vatandaşları yakınlarını kaybetmenin üzüntüsüyle yaşadıkları bu zor anlarında da yalnız bırakmıyor.

Bu kapsamda Bartın Belediyesi 2020 yılı içerisinde vefat eden 1072 vatandaşın ücretsiz nakil hizmeti gerçekleştirilirken, 6 cenaze aracıyla hizmet verilerek 102 bin 982 Km yapıldı.

1072 Cenazenin Nakli Ücretsiz Yapıldı

6 adet cenaze nakil aracıyla şehir içi 285, şehir dışı ve mücavir alan dışı yerlere 787 olmak üzere toplam 1072 cenazenin nakli ücretsiz yapıldı. Cenaze nakillerinde şehir içi 4 bin 50 Km ve mücavir alan dışı yerlere 98 bin 932 Km olmak üzere toplam 102 bin 982 Km yol kat edildi.

Cenaze Hizmetleri Ücretsiz Veriliyor

Bartın Belediyesi tarafından ücretsiz gerçekleştirilen cenaze nakil hizmetinin yanı sıra kefen ve saburaj tahtası da ücretsiz temin ediliyor. 1500 adet tabure ise cenazelere ve mevlitlere gönderiliyor. Cenaze evlerine ikramlar da gönderilerek, vatandaşların zor zamanlarında yanlarında olunuyor.

Mezarlıklar Temizlendi

Bartın merkezdeki Aladağ Kavallar, Aladağ Yenişehir, Asri, Balamba, Çaydüzü, Erenler, Gölbucağı, Sofuoğlu, Halatçıyaması, Karaçay, Orduyeri, Ağdacı, Gaffar, Şiremirçavuş, Karaköy, Gecen Mezarlıkları, Ebu Derda Türbesi ve Şehitlikte yıl içerisinde yabani ot temizliği gerçekleştirildi. Ot temizliğinin yanı sıra ekipler, ağaç budama, mevsimlik çiçek dikimi, aydınlatma ile çeşmelerin bakım ve tamiri yapıldı.

Gasilhane Projesi Hayata Geçiyor

Tüm bu cenaze hizmetlerine bir yenisini daha ekleniyor. Belediye Başkanı Cemal Akın’ın yeni dönem projeleri arasında yer alan Gasilhane Projesinde sona gelindi. 23 Temmuz 2020 tarihinde temel atma töreni ile yapım çalışmalarına başlanılan bu projenin hayata geçmesi ile ücretsiz yıkama ve bekletme hizmeti sunulacak. Ortalama 1 milyon 200 bin TL’ye mal olacak olan bu proje içerisinde 4 bayan ile 4 erkek morgu, 1 bayan ile 1 erkek yıkama alanı, 2 ibadethane, bekleme salonu, 1 depo ve 136 metrekarede bir garaj bulunuyor. Çalışmalar tamamlandığında tahta ve kefen hizmeti de buradan verilecek.

Vatandaşların Zor Zamanlarında Yanlarındayız

Cenaze hizmetleriyle ilgili bilgi veren Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, şu ifadeleri kullandı; “Cenaze hizmetleri bizim için çok önemli. Vatandaşlarımızın zor zamanlarında da yanlarında olmaya çalışıyoruz. Göreve geldiğimiz 2009 yılından itibaren bu hizmetimizi aksatmadan yerine getiriyoruz. Göreve gelir gelmez cenaze araba sayımızı artırarak, Türkiye’nin her noktasına ücretsiz şekilde cenaze nakli gerçekleştirmeye başladık. Şuan için 6 adet cenaze aracıyla ilimize hizmet ediyoruz. Bu hizmetimizin yanı sıra cenaze ve mevlid olan evlere pide, ayran, lokum gibi ikramlar gönderiyoruz. Yine tabure hizmetimizi, kefen ve tahta desteğimizi de sürdürüyoruz.

Mesafe Gözetmeksizin Taşıyoruz

Şehir içi veya şehir dışı ayrımı yapılmaksızın hayatını kaybedenleri mesafe gözetmeksizin taşıyoruz. Belediye olarak vatandaşlarımızın bu zor anlarında da yanında olarak 24 saat açık olan ulaşım hizmetlerimizi arayan kim olursa olsun bir telefonuyla bu hizmetten faydalanmasını sağlıyoruz. Bu kapsamda da 2020 yılında 6 adet cenaze nakil aracıyla şehir içi 285, şehir dışı ve mücavir alan dışı yerlere 787 olmak üzere toplam 1072 cenazenin naklini ücretsiz yaptık. Cenaze nakillerinde şehir içi 4 bin 50 Km ve mücavir alan dışı yerlere 98 bin 932 Km olmak üzere toplam 102 bin 982 Km yol kat ettik. 2020 yılında Bartın şehir merkezi, ilçe, belde ve tüm köylerimizin yanı sıra Adana, Adıyaman, Ankara, Artvin, Aydın, Bayburt, Bolu, Kastamonu, Çankırı, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, Karabük, Kırşehir, Konya, Manisa, Ordu, Sakarya, Sinop, Sivas, Yalova, Yozgat ve Zonguldak gibi çok sayıda ile de cenaze nakli gerçekleştirdik. 2009 yılından 2020 yılına kadar toplam 9 bin 121 cenazenin nakli yapılırken, cenaze araçlarımız il dışı ve il içi olmak üzere toplam 1 milyon 300 bin Km yol kat etti.

Seferber Etmeye Devam Ediyoruz

Tüm bu hizmetlerimize bir yenisini daha ekliyoruz. 23 Temmuz 2020 tarihinde temel atma töreni ile yapım çalışmalarını başlattığımız Gasilhane Projemizde sona geliyoruz. Proje kapsamında 461 metrekarelik bir bina inşa ediliyor. 2 gasil odası, 2 ibadethane, deposu, bekleme salonu ve 136 metrekarede bir garajı olacak. Bu proje içerisinde 4 bayan, 4 erkek morgu olan, 1 bayan, 1 erkek yıkama alanı bulunuyor. Çalışmalar tamamlandığında tüm cenaze hizmetlerimizin yanı sıra ücretsiz yıkama ve bekletme hizmeti de vermeye başlayacağız. Bartın Belediyesi olarak her zaman vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Bartın Belediyesi olarak tüm imkânlarımızı halkımızın talep ve ihtiyaçları çerçevesinde seferber etmeye devam ediyoruz.”

Bakmadan Geçme