Çocuğunuz ya bağımlıysa? 

Bartın İl Emniyet Müdürlüğünün 'Kendini Siber Zorbalıktan Koru, İnternete Değil Hayata Bağlan' projesi kapsamında farkındalık etkinlileri devam ediyor. 

Bartın İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen “Kendini Siber Zorbalıktan Koru, İnternete Değil Hayata Bağlan” ÇOGEB Projesi kapsamında yürüyüş ve piknik etkinliği düzenlendi. Bartın İl Emniyet Teşkilatı mensuplarının çocuklarına yönelik gerçekleştirilen etkinlikle Ulukaya’da doğa yürüyüşü ve piknik yapıldı. Öte yandan AFAD eğitimi ve çadır kurma, geleneksel okçuluk, çuval yarışı ve müzik etkinlikleri de gerçekleştirilerek çocukların gerçek dünya da keyifli vakit geçirmesi sağlandı. 

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada konuyla ilgili şu ifadelere yer verildi, “Çocuğunuz veya genciniz odasına çekilip sürekli bilgisayar başında oluyorsa, elinden cep telefonunu düşürmüyorsa ve bu kullanımlarda bir ölçü koymada zorlanıyorsa teknoloji bağımlılığı başlamış demektir. Hafife almayın ve bu bağımlılığın adeta uyuşturucu bağımlılığı, alkol bağımlılığı gibi onsuz yaşayamama sorunu yarattığını unutmayın. Sorun bu raddeye gelmeden önce anne ve babaların teknoloji kullanımında çocuklarına bir ölçü koymayı ve yaşamın diğer alanlarını da hatırlatmayı ve yaşatmayı tercih etmesi önemlidir. Teknoloji bağımlılığı, fark edilmeyen, masum durabilen, bağımlılık olarak adlandırılmak istenmeyen bir durum olarak görülse de bu önemli konuda farkındalık oluşturmak için çalışmalarımız devam ediyor. Bu kapsamda, Bartın İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğümüz ve Çocuk Şube Müdürlüğümüz koordinesinde yürütülen " Kendini Siber Zorbalıktan Koru, İnternete Değil Hayata Bağlan" isimli ÇOGEP projesi kapsamında teşkilat mensuplarımızın çocuklarıyla birlikte Ulukaya doğa yürüyüşü ve piknik etkinliği yapılmış, AFAD eğitimi ve çadır kurma, Geleneksel Okçuluk, çuval yarışı ve müzik eşliğinde çocuk ve gençlerimizle hoşça vakit geçirilmiştir.”

Bakmadan Geçme