Bu belirtilere dikkat!

Bahar aylarında özellikle havada uçuşmaya başlayan polenlerle birlikte şikâyetlerinde artma yaşanan bahar alerjisi ile ilgili uzmanlarda uyarılar gelmeye devam ediyor. 

Sık sık soğuk algınlığına bağlı gribal enfeksiyonlarla karıştırılan bahar alerjisi burun akıntısı, burunda tıkanıklık, gözlerde yaşarma, hapşuma gibi belirtiler ile seyrediliyor. 

Uzmanlar özellikle içinde bulunduğumuz bahar aylarında ortaya çıkan bahar alerjisinden korunma yollarını ise şöyle sıralıyor, “Bahar alerjisinden korunabilmek için önce hangi polenin alerji yaptığının bilinmesi gereklidir. Bunun için alerji testi gereklidir. Polenler coğrafi bölgelere göre değişkenlik gösterir. Sabahtan öğlene kadar polenler en yüksek seviyede bulunur. Yağmur yağdıktan sonra ve akşam saatlerinde polen yoğunluğu azalır. Bu nedenle, Polenlerin yoğun olduğu sabah saatlerinde, kuru ve rüzgarlı havalarda zorunlu değilse dışarı çıkmayın. Polen mevsiminde spor için kapalı alanları tercih edin. Siperli şapka kullanın. Göz nezleniz varsa güneş gözlüğü faydalı olabilir. Eve geldiğinizde giysilerinizi değiştirin. Uzun kollu elbiseler ve pantolon giyin. Eve geldiğinizde duş alın ve bol su ile yüzünüzü yıkayın. Çok şiddetli bulgularınız varsa evinizde ve aracınızda polen filtresi kullanın. Polen mevsiminde çamaşırlarınızı evde kurutmaya özen gösterin. Polenlerin yoğun olduğu saatlerde kapı, pencere açmayın. Doktorunuz tarafından reçete edilen ilaçlarınızı düzenli kullanın. Düzenli doktor kontrollerini ihmal etmeyin. Rüzgârlı havalarda dışarıda bulunmamaya çalışın. Toplu taşıma araçlarında açık kapı ve pencere önlerinde durmayın. Çimlerin biçildiği ortamlardan uzak durun. Polenlerin yüksek olduğu mevsimlerde uygun bir maske kullanabilirsiniz. Sigara içmek şikâyetleri çok artırır. Kendiniz sigara içmeyin ve sigara içilen ortamlardan uzak durun. Çimenli çiçekli ortamlarda yerde uzanmayın.”
 

Bakmadan Geçme