LÖSEV Bartın'ın her yerinde

Lösemili Çocuklar Haftası dolayısıyla LÖSEV Bartın İl Temsilciliği tarafından çeşitli faaliyetler düzenlendi

Lösemili Çocuklar Haftası dolayısıyla LÖSEV Bartın İl Temsilciliği tarafından çeşitli faaliyetler düzenlendi.

LÖSEV Bartın İl Temsilciliğince lösemi konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla broşür dağıtımı yapılırken okullarda da bilinçlendirme faaliyetleri gerçekleştirildi. 

Bu yıl löseminin sembol rengi turuncu ile farkındalık oluşturmayı amaçlayan LÖSEV temsilcileri, bu hareket ile löseminin tedavi edilebilen ve önlenebilen bir hastalık olduğuna, ayrıca lösemili çocukların zorlu mücadelelerine dikkat çekmeyi amaçlıyor.

LÖSEV Yönetim Kurulu Başkanı Pediatrik Hematolog- Onkolog Dr. Üstün Ezer’de 2-8 Kasım tarihlerinde çeşitli etkinliklerin icra edildiği Lösemili Çocuklar Haftasının LÖSEV tarafından tüm çocuklara armağan edildiğini ifade ederek, “Sevgi, iyilik ve umut dolu mücadelemizde biz kazanacağız” ifadeleriyle destek çağrısında bulundu.

Ezer yayınladığı mesajda, “2-8 Kasım Lösemili Çocuklar haftamız başlıyor. Destekleriniz bizim için çok değerli. Turuncu haftamızın rengi ve sloganı. Yakanda turuncu bir karanfil ya da boynunda bir fular ile farkındalık yaratmalısın. Lütfen onları yalnız bırakmayalım” dedi.

Lösemi nedir?

Çocukluk çağındaki kanser vakalarının %35'ini lösemiler oluşturur ve birinci sıradadır. Lösemiler hücre cinsine göre ALL (Akut Lenfoblastik Lösemi) ve AML (Akut Myeloblastik Lösemi) olmak üzere 2 ana gruba ayrılır.

Kendi içlerinde de alt sınıflar tanımlanabilir. Türkiye’de her yıl 16 yaşın altında 1200-1500 yeni lösemili çocuk vakası bildirilmektedir.
    
Lösemi nedenleri henüz tam olarak aydınlatılmamıştır. Sitogenetik ve moleküler tekniklerdeki yeni gelişmelerle genetik yatkınlıklar, radyasyon, benzen ve türevleri (bali, vs.), böcek ilaçları gibi kimyasal maddeler, bazı kalıtsal hastalıklar ve bazı viral hastalıkların hep birlikte lösemiye neden oldukları çalışmalarla gösterilmiştir.

Lösemi her yaşta görülmektedir.

En sık çocukluk çağında 2-5 yaşlarında artmaktadır.

1 yaşın altında, 10 yaşın üstündeki yeni vakalarda tedaviye cevap azalmaktadır.

Herhangi bir etkiyle damarlarımızda dolaşan kanın esas yapım yeri olan kemik iliğimizdeki ana hücrelerde oluşan şifre değişikliği ile blast adını verdiğimiz olgun olmayan kan hücrelerinde artış meydana gelmektedir.

Bu hücreler hızla yayılarak kemik iliğini, lenf bezlerini, dalağı, karaciğeri, beyin ve merkezi sinir sistemini tutmaktadır.

LÖSEV hakkında

LÖSEV Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı, 1998 yılında kuruldu. 
 
Vakıf, 2000 yılında Türkiye'nin ilk ve tek Lösemili Çocuklar Hastanesi LÖSANTE’yi kurdu.

Vakıf ayrıca 2008 yılında lösemili çocukların ücretsiz kolej eğitimi alabilecekleri Lösemili Çocuklar Okulu, 2010 yılında ise tedavileri için Ankara dışından gelen ailelerin tedavi esnasında uzun veya kısa dönem konaklayabilmeleri için Lösemili Çocuklar Köyü projesini hayata geçirdi.

Sadece lösemili çocuklar ve kanser hastalarını değil, tüm Türkiye’yi lösemi, kanser ve korunma yolları konularında bilinçlendirdi.

Köklü çözümler yaratmayı, toplumsal ve kalıcı hizmetler vermeyi sürdürdü.
 
2015 yılında “İnsanlık Ölmesin, İnsanlar Da Ölmesin” sloganıyla Avrupa’nın ilk, Türkiye’nin en donanımlı Lösemili Çocuklar Kenti ve multidispliner hastanesi LÖSANTE’yi ülkemize kazandırdı.
 
Bugün yüzlerce çalışanı, on binlerce hasta ve aileleri, milyonlarca gönüllüsü ile kocaman bir aile olan LÖSEV’in Yönetim Kurulu ve Mütevelli Heyet Üyeleri hiç bir ücret-harcırah-yolluk-huzur hakkı almaları da dikkat çeken unsurlar arasında.
 

LÖSEV Bartın'ın her yerinde
LÖSEV Bartın'ın her yerinde
LÖSEV Bartın'ın her yerinde
LÖSEV Bartın'ın her yerinde
LÖSEV Bartın'ın her yerinde
LÖSEV Bartın'ın her yerinde

Bakmadan Geçme