Kurtkaya Er Meydanına konuk oldu

Gelecek Partisi Bartın Belediye Başkan Adayı Yasemin Dora Kurtkaya konuğu olduğu Ercan Aydın ile Er Meydanı Programında hem seçim çalışmalarını anlattı hem de süreci değerlendirdi. Adaylığının açıklanmasından kısa süre sonra kapı kapı gezdiğini söyleyen Kurtkaya, '21 Kasım'dan itibaren bugüne kadar 15 bin kapı gezdim. İlmek ilmek işleyerek kapı kapı gezerek vatandaşlarımın kalplerine dokunarak e gözlerine bakarak, havaya bakmadan direkt olarak onlarla temas ederek çalışmalarımı devam ettiriyorum' dedi. 

Gelecek Partisi Bartın Belediye Başkan adayı Yasemin Dora Kurtkaya Bartın Televizyonu ekranlarında yayınlanan Ercan Aynı ile Er Meydanı Programının konuğu oldu. Ercan Aydın’ın sorularını yanıtlayan Kurtkaya seçim sürecini değerlendirdi. 

Aydın’ın neden aday olma sürecini sorduğu Kurtkaya, birilerinin taşın altına elini koyması gerektiğini söyleyerek; “Bartın gerçekten belediyeciliği özledi. Belediyeleri siyasi partiler ya da genel başkanlar yönetmiyor. Belediyeleri halkımızın seçtiği kişiler halkla birlikte yerel yönetimleri yönetiyor. Bartın'ın Öz evladıyım sürekli olarak esnafın içerisindeyim.
Ben de bir esnafım onlar ne yaşıyorsa aynısını yaşıyorum ve onlardan birisiyim içlerinden birisiyim. Sorunları gördükçe, belediyeciliği gördükçe birisinin el atması gerekiyordu herkesin elini taşın altına koyması gerekiyordu. Ben böyle kendimde bir sorumluluk hissettim. Bu zamana kadar yapılan belediyeciliğin belediyecilik manasında olmadığı için 
bunu halkımız belediyecilik zannediyor. Bartın'ın sorunlarını biliyorum o sorunlara biz de el atabiliriz. Ekibimle beraber belediyeyi yönetmek için yola çıktık ve 21 Kasım'dan itibaren bugüne kadar 15 bin kapı gezerek vatandaşlarımın kalplerine dokunarak gözlerine bakarak direkt olarak onlarla temas ederek çalışmalarımı yaptım.

“Kim parayı verirse ona göre düdük çalınıyor”

Kurtakaya yapılan anketlerde sadece iki adayın sorulduğunu ve kendilerinin yok sayıldığını söyleyerek; “Adaylar kırmızı caddede dolaşıyorlar. Caddede bir aşağı bir yukarı volta atıyorlar. Ben daha kırmızı caddeye önümüzdeki günlerde çıkacağım. Çıkmadım çünkü mahalleleri toparlayıp da gelmem gerekiyordu mahallelerin içerisine girdiğimde evlerin içerisine gittiğimde insanlar kararsız, insanlar iki adayı aslında istemiyorlar ve diyorlar ki ‘niye sürekli bunlar niye sürekli iki aday var’ diyorlar. Bir de algı da çok önemli, çok iyi algı yapmışlar iki aday varmış gibi lanse edilip bizler göz ardı ettiriliyor. Ama hiç önemli değil kapılarına gittiğimde aday mısınız sandığa gitmeyi düşünmüyordum ama madem bir alternatif var sandığa muhakkak gitmeliyim diyen insanlarla karşılaştım. Bunlar anket yapıyorlar. Geçen hafta cumartesi günü yaşadık bir yanımdaki arkadaşıma 5 defa anket geldi. Aynı yerden anket geldi birinci sıra Rıza Yalçınkaya 2. sıra Fırıncıoğlu, 3'e Yeniden Refahı koymuşlar 4 İYİ Parti 5 benim. Bakın daha beni 5’i oylamayı müsaade etmiyor. Bu nasıl bir anket bu ankette zaten kim yaptırıyorsa o çıkıyordur arkadaşlar 5'e basmasına müsaade etmiyor. Tak diye hemen kapatıyor. Başka arkadaşıma geldi ona da aynen 5’e basıyor tak diye hemen kapatıyor böyle bir anket olur mu? Ya kardeşim yani anket anketler düzgün yapılmıyor. Anketler yanlı kim parayı verirse ona göre düdük çalınıyor ama halkın içerisindeki anket farklı halkın gönlündeki söylemler daha da farklı.” Dedi. 

"Bartın sadece belirli bir kişiler etrafında mı dönecek"

Kurtkaya vatandaşın seçimlerde hep aynı isimler görmekten sıkıldığını ifade ettiği konuşmasının devamında, “Dengeler bu sefer değişecek şimdi halkın söylediğini söyleyeyim aynısı benden de geçiyor Rıza Bey'in adaylıkta ne işi var ya 30 yıl önce yapmışsın 2 dönem Belediye Başkanlığı 3 dönem milletvekilliği belediye başkanlığından hoşlanmadım milletvekilliği milletvekilliğinden hoşlanmadım şimdi canım Belediye Başkanlığı istiyor ya çekilin kardeşim artık çekilin be bize de fırsatlar verin. Bartın'ın evlatlarına gençlerine fırsatlar verin yani hiç mi insan yetiştiremiyor bu Bartın bu Bartın sadece belirli bir kişiler etrafında mı dönecek.

“Eskiye rağbet olsaydı bitpazarına nur yağardı”

Aynı zamanda Fırıncıoğlu babadan oğula geçer gibi dededen toruna geçer gibi yok böyle bir belediyecilik anlayışı. Burada da insanlar var, ben belki de var ya bugün yaptığım şu atılımla şu yaptığım adaylıkla olacağıma inanıyorum ama benden sonraki kız kardeşlerimin ya da diğer gençlerimizin önünü açtığımı da düşünüyorum. Çünkü halk sıkıldı aynı isimlerin temcit pilavı gibi önümüze konulmasından sıkıldı. Vekilimize ve diğer büyüğümüze abimize ya çekilin. Çekilmezseniz bir isminiz var seçimde Maazallah kaybederseniz çok kötü olur. Ben kaybetsem de bir şey olmaz çünkü benim makamım yok, koltuğum yok İlk defa seçime girmişim aldığım her şey sıfırın üzerine kar yazar kat koyar o yüzden çekilin ve Bartın'ın gençlerine, Bartın'ın evlatlarına bir fırsat verin fırsat vermeniz gerekiyor halkı böyle söylüyor. Hayır, artık eskilere rağbet yok. Eğer eskiye rağbet olsaydı bitpazarına nur yağardı. O yüzden Bartın için değişim vakti. 

Kurtkaya projelerini anlattı

Bizim projelerimize gelirsek, suda indirim yaşayacağız. Nasıl yaşayacağız, önce suyu dağıtan elektriğe çözüm bulmamız lazım. Ondan sonra yeşil çatılı evler, yeşil duvarlı ve yağmur suyu hasatı şeklinde binalar yapacağız. Bu şekilde aynı zamanda seli de önlemeyi biraz da buradan engelleyeceğiz.  Engel tanımaz kardeşlerimiz için projelerimiz var onlar için Engel Tanımaz Merkezi oluşturacağız yine kadınlarımıza değineceğiz. Kadınlarımız için de Kadın Dayanışma Merkezi oluşturacağız. Burada girişimci kadınlarımıza teşvik ayıracağım belediyeden fonlayan istihdam edilmek istenen kadınları istihdam edeceğiz. Onlara iş garantili eğitim merkezleri kuracağız. Şiddete maruz kalan, tacize maruz kalan kadınlarımız için de hem barınma hem de ücretsiz avukat hizmetleri sağlayacağız ve en güzeli çocuklarımızı hem zararlı maddelerden uzak tutacak hem de şanlı bayrağımızı dalgalandıracak lisanslı sporcular yetiştirmek için de Alpay Balık Spor Akademisi tesisini kuracağız.  Çalışan annelerimiz için çocuk bakım evleri oluşturacağız Bana diyorlar ki ondan sonra özellikle ilk işimiz altyapıyı düzenlemekle başlayacak. Asfalt üzerine asfalt yapmayacağız. Hayvan Rehabilitasyon Merkezi oluşturacağız. AVM projemiz var. AVM projesi burada olmak isteyen holdingler de var. Ben katlı otoparkı yaparken 2 bin araçlık bir katlı otopark o belediyenin bütçesiyle yapılır.” Dedi. 

Bakmadan Geçme