Kalaycı: 'Bartın İktidar Belediyeciliği İstiyor'

AK Parti Bartın Belediye Başkanı aday adayı Turhan Kalaycı Bartın Televizyonunda yayınlanan Ercan Aydın ile Er Meydanı programının canlı yayın konuğu oldu.

Kalaycı programda kedisine yöneltilen sorular ışığında yerel seçim süreci, AK Parti - MHP ittifakı ve Bartın’ın sorunlarına değindi. 

Bartın Televizyonu'nda canlı olarak yayınlanan Ercan Aydın ile Er Meydanı programının bu haftaki konuğu AK Parti Bartın Belediye Başkanı aday adayı Turhan Kalaycı oldu.

Kalaycı, Ercan Aydın’ın yerel seçimlere yönelik sorunlarını yanıtladı. 
 
Kalaycı programda yaptığı konuşmada “Ben caddeye çıktığım zaman hemşerilerimin Belediye Başkanı olarak seni görmek istiyoruz, mutlaka Belediye Başkanı olmanı istiyoruz seslerini duyuyorum. Biz Bartın sevdalısı bir şahsiyet olarak Bartın’a hizmet etmeye talibiz” İfadelerine yer verdi.

“Siyasete devam etmem”

Bartın merkezde AK Parti Belediyeciliğinin olmadığı yönündeki soruya şöyle cevap verdi; “AK Parti’den aday kim olursa olsun, iktidar partisinden bir Belediye Başkanı istiyor Bartınlı. 20 yıldır olmadı ama bu sefer olsun diye bir baskı var. Bu sefer inşallah herhangi bir ittifak olmadığı durumunda AK Parti’nin ipi göğüsleyeceğini düşünüyorum. Bartın her yer, her sokak iktidardan Belediye Başkanlığı istiyor. 5 yıllık Belediye Başkanlığını bize versinler. 5 yılda Bartın’ın çehresini değiştiremediğim takdirde ben bir daha ne siyaset yaparım ne de siyasete devam ederim. Bu kadar net ve iddialı konuşuyorum.”

“O bir algı, şuan böyle bir şey yok”

Kalaycı AK Parti ve MHP’nin Belediye Başkanı adayını ortak çıkarması hakkındaki söylentilerinin sorulması üzerine ise şu ifadelerle cevap verdi; “O bir algı, şuan böyle bir şey yok. İttifak olduğunda bizim yapabileceğimiz ne gibi destek istenirse yapacağız. Tüm teşkilatımızın isteği AK Partili bir Belediye Başkanının olması. Meselemiz koltuk değil, Bartın’a hizmet etmek. İttifak olur denirse de elimizden geleni yaparız. AK Partili bir Belediye Başkanı olduğunda işin renginin çok farklı olacağını biliyorum.

22 yılda alamadığımız hizmetleri 5 yılda Bartın’a getirmek için gerekenin yapılacağına inanıyorum.”  

“Açılamayan yolları açmanız gerek”

Kalaycı Bartın’da yapılacak ilk işin alternatif yollar açmak olduğunu dile getirerek; “Bartın’a neşter vurduğunuzda çehresinin nasıl değiştiğini herkes görür. İlk yapılacak iş ara yolları acilen açmak olacak. Çünkü sizin alternatif yolunuz yok. Çatmaca’dan Kemer’e yarım saatte gidiliyor. Köprüler yapmanız gerekir. Yaya köprüleri yapmanız gerekir. Araçların geçeceği köprüleri fazlalaştırmanız lazım. Açılamayan yolları açmanız gerekir.” Dedi.
 

Projelere oy vermelerini istiyorum

Kalaycı Bartın halkına da bir çağrıda bulundu. Kalaycı vatandaşlardan projelere oy vermelerini isterken, Ben hemşehrilerimden şunu istirham ediyorum; Bana gıda kolisi verdi, bana dokundu, bana merhaba dedi diye değil, projelere oy vermelerini rıza ediyorum. Bunlar zaten insani olarak yapılması gereken şeyler. Eğer ben Belediye Başkanı olacaksam, Turhan Kalaycı aç kalan her bir kişiden mesuldür. Bu Bartınlı olsun olmasın. Sizin şuan Bartın'da saat 21.00’dan sonra gidebilecek bir tuvaletiniz yok. Bizim eksiklerimiz çok. Eksiklerimizi biliyoruz. İktidar belediyesi ve vizyon yan yana gelmesi gerekir. Bartın’ı ilerletmek istiyorsanız yeniliklere açık olmanız gerekir.” Dedi. 

“Vaatlerim arasında 3. Lig yok, 2. Lig var”

Kalaycı konuşmalarında Bartınspor değerlendirmesinde de bulundu. Yaptığı değerlendirmede Kalaycı, “Taşıma suyla değirmenin dönmeyeceğini, her yıl 10-15 milyonun çöpe atıldığını, başarının gelmediğini, bunun için Bartın Belediyespor yapılması gerektiğini üzerine basa basa söylüyorum. 

Bartınspor bir markadır. Bartın’ın en değerli markasıdır. Kayyuma gitmesin diye Kenan Başkanımız aldı. Maddi olarak katkı sundu. Kenan Başkan’a ‘mayının üzerine bastın’ dedim. Bartınspor hepimizin ortak paydası. Eğer siz şehrinizin adını duyurmak istiyorsanız, sporda, sanayide ve turizmde öne geçmeniz gerekir. Vaatlerim arasında 3. Lig yok, 2. Lig var.” 

Bartın’ın çehresi 5 yılda değişecek

Kalaycı konuşmasının devamında ise projelerden bahsetti. Bartın’ın cazibe merkezi olması gerektiğini vurgulayan Kalaycı; “İlimizi cazibe merkezi yapmamız lazım. Bana bir tane il gösterin 5 yıldızlı oteli olmayan. AVM’yi buraya getirebilecek tek aday var. Ana yola çıkmadan araçla karşılaşmadan yürüyüş yolları olması lazım. Deprem olduktan sonra eyvah dememek için kentsel dönüşümün şart olduğunu düşünüyorum.Bartın’ın bir yüksek binası, rezidansı olsun. Yeni bir mahallenin Bartın’a kazandırılması gerektiğini düşünüyorum.Gençlerimizin kafelerde vakit öldürmemesi gerektiğini düşünüyorum. 
Sosyal belediyecilik anlamında gençlerimizin fitnes solanları ve spor salonları ile buluşturulması gerekiyor. Adil belediyecilik anlamında hiç kimseyi kimseden üstün görmeden belediyecilik yapılması gerekiyor. Eski adliye binamızı yıkarak oraya katlı otapark yapabiliriz, yer altı çarşısı da yapabiliriz. İnkumu’nun önemi Bartın için çok büyük. İnkumu’na rahat bir ulaşım olması gerekir. Bunu ya tünelle ya da deniz kenarından olmak şartıyla yapılması ve doğal gazın getirilmesi gerekir. Galla Pazarındaki teyzeler bizden lavabo, mescit istiyor. Üşüyoruz diyorlar. Güneş enerjisi ile dışarıdan enerji alarak ısıtılmasını sağlayabilirsiniz. Oranın tamamen elden geçip güzel bir pazaryerine çevrilmesi gerekir. Bartın’ın çehresini 5 yılda nasıl değiştireceğimizi Bartın halkının görmesini istiyorum.” Dedi.
 

Yorumlar 1
Vatandaş 17 Aralık 2023 10:07

Fınrıncıoğlu Ne kadar süre oldu geleli bilmiyorum ama adam harbi çalişiyor

Bakmadan Geçme