Başkan Dönmez Abdipaşa'yı OSB ile büyütecek, doğalgazla ısıtacak

Abdipaşa Belediye Başkanı Yaşar Dönmez beldede kurulacak İhtisas Organize Sanayi Bölgesinde ilk etapta 10 fabrikanın kurulacağını ve belde nüfusunun bu projeyle beraber 10 bine ulaşacağını söyledi

Abdipaşa Belediye Başkanı Yaşar Dönmez beldede kurulacak İhtisas Organize Sanayi Bölgesinde ilk etapta 10 fabrikanın kurulacağını ve belde nüfusunun bu projeyle beraber 10 bine ulaşacağını söyledi.

Abdipaşa Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Yaşar Dönmez, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz, İl Başkanı Yaşar Arslan’ın da katılım sağladığı miting programında Abdipaşa halkına hitap etti.

Abdipaşalı vatandaşların geniş katılımıyla gerçekleşen miting programını TRT, Anadolu Ajansı, Demirören Haber Ajansı gibi ulusal ve yerel medyadan da çok sayıda basın mensubu takip etti.

Miting programında konuşuna Belediye Başkanı ve Adayı Yaşar Dönmez eleştirilere de yanıt vererek görev süresince beldede yaptığı hizmetler ve kazandırdığı yatırımları özetledi.

Diyorlar ki 20 yıldan beri ne yaptın?

Abdipaşa’da doğalgaz ve organize sanayi gibi çok önemli hizmetleri hayata geçireceğini kaydeden Başkan Dönmez, “20 yıldan beri Belediye Başkanlığınızı yapıyorum. Pazar günü tekrar seçim var sizlerden bir kez daha yetki istiyorum. Beldemizde yapacağımız çok önemli işler var. Birincisi doğalgaz, ikincisi organize sanayi. Bunları birlikte başaracağız inşallah. Çünkü bu dönem Milletvekilimiz ve Bakanımız var. Bu zamana kadar sizlerin takdiriyle bu kutsal görevi ifa ediyorum. Destekleriniz ile Abdipaşa’da güzel işler başardık. Ancak bazıları halen diyorlar ki 20 yıldan beri ne yaptın? Yaptıklarımızın ufak bir özetini sizlerle paylaşmak istiyorum. Belediye garajına 17 adet hibe yeni araç aldım. 4 cami, 4 okul, belediye binasının tadilatını ve sosyal tesislerin inşasını gerçekleştirdik. Terminal, altyapı üst yapı çalışmaları, her okula top sahası getirdim. Gençlerimize kapalı halı saha, futbol sahası, yüzme havuzu gibi spor faaliyetlerinin gerçekleştirilecek alanlar sağladık. Islah çalışmalarını Adalet Bakanımız Sayın Yılmaz Tunç’un destekleri ile büyük ölçüde tamamladık. Defne fabrikası, tekstil fabrikaları, çanta imalat atölyesini, beton santrali fabrikaların kurulumunu sağladık. Beldemizde anaokulu, Abdipaşa yeni ortaokulu, çok programlı anadolu lisesi, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezi olmak üzere her sınıftan öğrenci yetiştirilmesini sağladık.” Dedi.

Başkan Dönmez Abdipaşa'yı OSB ile büyütecek, doğalgazla ısıtacak

İlk etapta 10 fabrika

Abdipaşa’da kurulacak organize sanayi bölgesinin ilk etapta 10 fabrikaya ev sahipliği yapacağını ve belde nüfusunun 10 bine ulaşacağını da sözlerine ekleyen Dönmez, “Değerli Abdipaşalılar, 2008 yılında nüfus yetersizliğinden dolayı belediyemiz kapanmak üzereydi, bizler derecik köyünü Abdipaşa’ya katılımını sağlayarak belediyenin kapanmasını önledik. Belde merkezinde eğitim gören ve taşımalı eğitim kapsamında bulunan öğrencilerimizin belediyemiz tarafından ücretsiz servis hizmeti sağladık. Bir sonraki dönem için sizlerin vereceği yetki ile organize sanayi kuruyoruz. Son aşamadayız. İlk etapta 10 fabrika ile faaliyete geçireceğiz. Abdipaşa göç alan bir beldeye dönüşecek. İş istihdamını sağlayarak beldenin gelişimini sağlayacağız. Abdipaşa’nın nüfusu 10 bin olacak. Aynı zamanda beldemizin çehresini değiştirecek çalışmalardan biri olan ova çayı kenarına millet bahçesi, aqua park yüzme havuzu ve düğün salonu, gençlik merkezi spor tesisleri yapıyoruz. Çok modern çocuk oyun grubu ve aile bahçesi olacak.” şeklinde konuştu.

Herkesi memnun edeceğiz

Dönmez konuşmasının devamında diğer projelerinden de bahsederek, “Beldemizde yalnız kadınlara hizmet veren kadınlar lokalini hayata geçireceğiz. Böylelikle Abdipaşa kadınlarının sosyalleşebileceği, spor faaliyetlerini ve etkinlik çalışmalarını gerçekleştirebileceği bir merkez haline getireceğiz. Aynı zamanda mahallelerimizin çocuk oyun parkları mahalle sakinlerinin istedikleri bölgelere kurulumu sağlanacak. İnsan odaklı çalışacağız inşallah herkesi memnun edeceğiz. Belediyemizin en büyük gider kalemlerinden biri olan elektrik maliyetlerini minimuma indirmek amacı ile güneş enerji sistemi kurulumunu sağlayacağız. Böylelikle, belediyemizin ekonomik gücüne katkıda bulunacağız. Projelerimiz elbette bunlarla sınırlı değil. Beldemizin asırlık hayvan pazarını yenileyerek yörenin ihtiyacını karşılayacağız. Bir önceki dönem Topalali hayvan pazarına ödenek ayrılmıştı. Şimdi ise bu sene içerisinde Abdipaşa hayvan pazarı yenilenmesi yapılacak. Aynı zamanda beldemizin bir diğer sorunu olan sokak hayvanlarının çevreye verdiği tehlikeleri önlemek ve hayvanların bakımlarını sağlamak amacıyla hayvan barınağı kuracağız. Üniversite okuyan gençlerimize yardımlaşma derneği adına burs tahsis edeceğiz.” Dedi. 

Başkan Dönmez Abdipaşa'yı OSB ile büyütecek, doğalgazla ısıtacak

Abdipaşa’yı doğalgaz ile kavuşturacağız

Abdipaşa için doğalgaz sözünü aldıklarının da altını çizen Dönmez, “Adalet Bakanımız Sayın Yılmaz Tunç’un ve Milletvekilimiz Sayın Yusuf Ziya Aldatmaz’ın destekleri ile Abdipaşa’ya doğalgaz sözünü aldık. En kısa zaman içerisinde çalışmalar tamamlanarak Abdipaşa’yı doğalgaz ile kavuşturacağız. Bu zamana kadar Abdipaşa beldemize vermiş oldukları destekler için Adalet Bakanımız Sayın Yılmaz Tunç’a, Milletvekilimiz Sayın Yusuf Ziya Aldatmaz’a, Abdipaşa halkı adına sonsuz teşekkür ediyorum.” İfadelerinde bulundu.

Başkan Dönmez Abdipaşa'yı OSB ile büyütecek, doğalgazla ısıtacakBaşkan Dönmez Abdipaşa'yı OSB ile büyütecek, doğalgazla ısıtacak

 

Bakmadan Geçme