Başkan Can canlı yayında konuştu

Kumluca Belediye Başkanı ve MHP Belediye Başkan Adayı İsmail Can Bartın Televizyonu'nda canlı yayınlanan Gündem Özel programına katılarak Bülent Bostancı'nın sorularını yanıtladı

Kumluca Belediye Başkanı İsmail Can Bartın Televizyonu’nda Bülent Bostancı’nın sorularını yanıtlarken, “Kumluca’da pazar yerinden düğün salonuna, sosyal tesisten alt yapı ve üst yapıya kadar biz yapılması gereken her şeyi yaptık. Şimdi yapılması gereken, çevreyolu, doğalgaz ve TOKİ diyoruz. Bunlarla ilgili gerekli müracaatlarımızı da yaptık ve takibini de yapıyoruz.” dedi.

Kumluca Belediye Başkanı ve MHP Belediye Başkan Adayı İsmail Can Bartın Televizyonu’nda canlı yayınlanan Gündem Özel programına katılarak Bülent Bostancı’nın sorularını yanıtladı.

Algıyla seçim kazanılmaz

Seçim tarihinin yaklaşmasıyla beraber beldede rakiplerince algı çalışmaları başlatıldığını kaydeden Başkan İsmail Can, “Seçimi kaybettiğimiz yönünde algı oluşturuluyor. Seçim algıyla değil sandıkta kazanılıyor. Ben 2 seçimde de bu algıları aşa aşa, yene yene 2 defa belediye başkanı oldum. Kumlucalı hemşehrilerim düzenlediğimiz etkinliklerde bizi hiç yalnız bırakmıyor. 5 yıl boyunca anneler günü, gençlik şölenleri, iftarlar gibi birçok etkinlik yaptım. Bu etkinliklerin hiç birinde Kumluca halkı beni yalnız bırakmadı. 31 Mart yerel seçimlerinde de inanıyorum ki hemşehrilerimiz beni yine yalnız bırakmayacaklar.

Seçim sandıkta kazanılır

Tekrar ifade ediyorum, seçim sandıkta kazanılır. Sahada algıyla seçim kazanılmaz. 2 kez bu algılara karşı seçim kazanarak belediye başkanı seçildim. İnanıyorum ki Allah kısmet edecek ve ben Kumlucalı hemşehrilerimizin desteği ile yeniden seçileceğim.” Dedi.

Başkan Can canlı yayında konuştu

Afet dönemlerinde neredeydiler

Başkan Can afet dönemlerinde de Kumluca Belediyesi olarak halkın yanında yer aldıklarını ifade ederken, “Kumlucalı hemşehrilerimiz beni, bende Kumlucalı hemşehrilerimizi hiçbir zaman yalnız bırakmadım. Bölgemizde 2 tane afet yaşandı. 2021 yılında Zafer köyünde ve 2022 yılında Kumluca’da. Afette ben çizmelerimi giydim bir ay boyunca Zafer köyünden ayrılmadım. Devletin tüm kurum ve kuruluşlarıyla oradaydık. Kumluca Belediyesi olarak belediyemiz bütçesinden Zafer köyündeki yaraların sarılmasına daha fazla destek olabilmek için 8 personel aldık. Kumluca’ya gelip Kumluca sevdalılığından bahsedenler afet dönemlerinde neredeydiler. Orada biz vardık. Gece gündüz vatandaşımızın yanındaydık.

Algı çalışmaları yapan adaylardan bir tanesi orada yoktu

Kumluca halkı her şeyden önce kadirşinastır. Kötü zamanda yanında olanı bilir. Biz iyi günde de Kumluca’daydık kötü günde de vatandaşımızın yanındaydık. Hem Kumluca’da hem de Zafer köyünde yaşanan afetlerde biz devletimizin tüm kurum ve kuruluşlarıyla beraber sahadaydık. Biz sahadaydık ancak şu an eleştirilerde bulunan, algı çalışmaları yapan adaylardan bir tanesi orada yoktu. O dönemlerde neredeydi bu arkadaşlar.” Diye konuştu.

Yapılması gereken her şeyi yaptık

Başkan Can rakip adayların projelerinin kendine ait projeler olduğunu da sözlerine eklediği konuşmasında, “Kumluca sahipsiz değil. 10 yıldır Kumluca’da projeleriyle var olan, iyi zamanda kötü zamanda insanının yanında olan İsmail Can var. Vatandaşlarımız bunun değerlendirmesini elbette yapacak. Yapmaya çalıştıkları algılara cevap verecek değilim ancak saha çalışması yaparken herkesin söylediklerine dikkat etmesi lazım. Herkesin projeleriyle sahada olması lazım.

Projelerinin çoğu benim projem

Projelerine de bakıyorum çoğu da benim projem. Pandemi ve afet dönemleri nedeniyle yapamadığımız ancak yeni dönemde mutlaka hayata geçireceğimiz projelerimizi kullanıyorlar. Kumluca’da pazar yerinden düğün salonuna, sosyal tesisten alt yapı ve üst yapıya kadar biz yapılması gereken her şeyi yaptık. Şimdi yapılması gereken, çevreyolu, doğalgaz ve TOKİ diyoruz. Bunlarla ilgili gerekli müracaatlarımızı da yaptık ve takibini de yapıyoruz. Ben Adalet Bakanımız Sayın Yılmaz Tunç’a buradan bir kez daha teşekkür ediyorum.

Sayın Adalet Bakanımız bize çok yardımcı oldu

Meydan projemizi yaparken o alan Milli Emlak’taydı. Milli Emlak’tan bize devri konusunda hızlı hareket etmemiz gerekiyordu. Ödeneği çıkmıştı ve yerin devri konusunda o dönemin Milletvekili ve şu andaki Sayın Adalet Bakanımız bize çok yardımcı oldu. Ne zaman aradıysam, hangi konuda aradıysam mutlaka dönüş yapmıştır. Ve yapılması gereken her konuda bize yardımcı olmuştur. Bir kez daha Sayın Bakanımıza teşekkür ediyorum. ” Şeklinde konuştu.
 

Bakmadan Geçme