Başkan Akdeniz'den 'yerel esnaf' çağrısı

Bartın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları (BESOB) Başkanı Yılmaz Akdeniz yayınladığı bir mesajla Yerli Malı Haftasını kutlayarak, vatandaşlarda 'yerel esnaf' çağrısında bulundu. 

Başkan Akdeniz mesajında şu ifadelere yer verdi, “ Her yıl 12-18 Aralık tarihleri arasında kutlanan Yerli Malı Haftası olarak bilinen “Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası” yerli malı tüketmek konusunda halkımızı bilinçlendirmek için önemli bir tarihtir. “Yerli Malı Türkün Malı, Herkes Bunu Kullanmalı” diyerek çocuklarımıza aşılamaya çalıştığımız yerli malı kullanımı ne yazık ki halkımız tarafından aynı önemle benimsenmemektedir. Bugün dünyanın pek çok ülkesinde Türkiye’de üretilen ürünler satılırken, ülkemizde yerli üretim yeterli değeri görmemekte ve bir çok üründe yabancı menşei markalar daha yüksek rağbet görmektedir. Yerli üretimi teşvik etmek, yabancı sermayenin ülkemizde olan egemenliğini azaltmak, dışarıya bağımlılığı kaldırmak için yediden yetmişe tüm halkımızdan öncelikle alışveriş tercihlerinde yerli menşeli ürünleri tercih etmelerini, aynı şekilde alışverişlerini yabancı sermaye ağırlıklı büyük mağazalar yerine yerel esnaf ve sanatkarlardan yapmalarını istiyoruz. 

“Bartın’da üretilen ürünlere öncelik verelim”

Büyük mağazalardan, alışveriş merkezlerinden, internetten yapılan alışverişlerde şehrimizin parası diğer şehirlere ve hatta yurt dışına gitmektedir. Bu da şehrimizin gelişimine ve refah düzeyine önemli bir engel teşkil etmektedir. Ülkemizde üretilen mal ve hizmetlerin ülkenin refahına katkı sağlayacağını ve halkımıza hizmet olarak geri döneceğinin bilinmesini, Yerli Malı Haftasında ve her zaman mecbur kalmadıkça yerli mallarını tercih etmelerini, Bartın’da üretilen ürünlere öncelik vermelerini ve alışverişlerini Bartın esnaf ve sanatkarlarından yapmalarını halkımıza önemli tavsiye ediyoruz.” 

Bakmadan Geçme