Bartın Belediyesi işçi çıkaracak

Başkan Yalçınkaya, Hiç kimseyi işten çıkarmak istemezdik dedi ve ekledi... Açıklamaların tamamını haberin altında yer alan videodan izleyebilirsiniz

Bugün Bartın’da basın açıklamasında bulunan Belediye Başkanı Rıza Yalçınkaya kendisinden önce görev yapan Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu’na yaptığı siyasi işçi alımları nedeniyle ateş püskürdü.

Başkan Yalçınkaya açıklamasında,  belediyelerde personel giderlerinin bütçenin yüzde 40’ını aşamayacağını belirtirken Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu döneminde siyasi olarak yapılan işçi alımlarıyla beraber belediye bütçesinin yüzde 73’ünün personel giderine gitmeye başladığını söyledi.

Siyasi çıkar amaçlı yapılan işçi alımlarının 262 kişiyi bulduğunu söyleyen Belediye Başkanı Yalçınkaya belediye bütçesinin bu işçi alımları nedeniyle hizmet veremez hale geldiğini kaydetti.

Bartın’a hizmet edebilmek için seçim döneminde işe alınan kişilerin işten çıkarılacağını ve böylelikle belediye bütçesinin rahatlatılacağını ifade eden Başkan Yalçınkaya, işten çıkarılacak işçilere durumun bugün itibarıyla tebliğ edileceğini sözlerine ekledi.

Bartın Belediyesinin personellerine maaş ödeyemez duruma getirildiğini de söyleyen Yalçınkaya tespit edilen olumsuz durumlar içinde, “Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde gerekli başvuruları yapacağım. Bartın halkının hakkını kimseye yedirmeyeceğim.” Dedi.

Sizi bu duruma sokanlar üzülsün

Başkan Yalçınkaya, “İşten çıkarmak zorunda kaldığım işçi arkadaşlarıma bana, söylediklerime dikkat etmelerini rica ediyorum. Üzülmemek elde değil ama üzülmeyin. Esas bu duruma sizi sokanlar üzülsün. Kendi şahsi menfaatlerini ön planda tutanlar üzülsün. Belediyemizin gelir-gider dengesi ne zaman yerine oturtursak, aylık -19 20 milyonları aşağıya indirdiğimiz zaman bu arkadaşları işe geri alacağız. İşçi alınacaksa çıkardığımız bu işçi arkadaşlarımız arasından istihdam edeceğiz.” Dedi.

Bankamatik çalışanlarını da kamuoyu ile paylaşacağım

Yalçınkaya ayrıca bankamatik çalışanı olan kişiler hakkında da açıklamalarda bulunarak, “Bankamatik çalışanı olarak bilinen, belediyeye hiçbir katkı vermeden, halkın vergileriyle maaş alanlardan da bunun hesabını sormak Rıza Yalçınkaya olarak benim boynumun borcu. Bu bankamatik çalışanlarını da en kısa sürede kamuoyu ile paylaşacağım. Yan gelip yatıp, zenginliklerine zenginlik katanlardan da Bartın halkının parasının hesabını soracağım.” Şeklinde konuştu.

Baba oğul, karı koca çalışmaya devam ediyorlar.

Yalçınkaya Bartın Belediyesinin aile şirketine çevrildiğini de ifade edip, "Bartın Belediyesinde baba kız, baba oğul, anne kız, kimisi karı koca çalışıyor.  Burada bir aile şirketi oluşmuş. Fakirin yetimin çocuğu işsiz. Üniversite bitirmiş iş bulamıyor. Ama aile şirketinde baba oğul, karı koca çalışmaya devam ediyorlar. Ben soruyorum. Bu adalet mi? Bu Bartın’da çok kişi ben biliyorum ki iş bekliyor. Üniversite mezunu insanlar çalışmak istiyorlar. Fakirin yetimin çocuğu iş bekliyor. Ama kimse torpili olmadığı için işe giremiyor. Adaletli olmak gerekir. Ya kızın çalışsın ya sen çalış. Emekli ol, ya karın çalışsın ya sen çalış. Bu konuda da bir adaletsizlik var. Gelir gider dengesi bozulmuş bir belediyeyi teslim aldık. İnşallah kısa zamanda bu adaletsizlikleri ortadan kaldırırız. Bartın halkının da bizlerden bekledikleri hizmetleri yapma imkanı buluruz.” Dedi.

Bakmadan Geçme