Bartın TSO'da Akreditasyon Sistemi incelendi

Bartın TSO Yönetimi TOBB Oda Borsa Akreditasyon Sisteminin yeni standart maddelerini inceledi.

Bartın Ticaret ve Sanayi Odasında gerçekleştirilen toplantıya Bartın TSO Yönetim Kurulu Başkanı Halil Balık, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları S.Cem Yıldız ve Keramettin Şenkal, Sayman Üye Hasan Ufuk, Yönetim Kurulu Üyesi Sertaç Şimşek, Genel Sekreter Ahmet İncekara ve oda personelleri katılım sağladı.

Toplantı kapsamında Kurum Danışmanı Doç. Dr. Ferdi Kesikoğlu, yeni akreditasyon standardı puanlama tablosu ile eski akreditasyon standardı puanlama tablosu arasındaki farklılıklara değinerek yeni akreditasyon sistemi kapsamında bilgilendirmeler yaptı.

Yeni standartlar doğrultusunda personel ile istişarede bulunan kurul, Bartın TSO’nun 2023-2026 stratejik planında ve yıllık iş planında incelemeler yaparak, yeni standartları en iyi şekilde uygulamak ve üyelere en iyi hizmeti sağlamak için yapılacak çalışmaları gözden geçirdi. 

TSO tarafından yapılan açıklamada akreditasyona ilişkin şu ifadelere yer verildi; “Akreditasyon, TOBB’a bağlı odalarda hizmet kalitesinin iyileştirilmesi amacı ile yetkili bir kuruluşun; bir kuruluş ya da kişinin gerçekleştirmekte olduğu faaliyetleri belirli prosedürlere uygun olarak yapmakta olduğuna (yeterliliğine) tanınırlık vermesi işlemi. Sistemin amacı, oda/borsa sistemi içinde bir yakınlaşmanın temini ve bu sayede Türk oda/borsa sisteminin Avrupa oda/borsaların sistemine uyumunun sağlanmasıdır. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ ne bağlı odalarda hizmet kalitesinin iyileştirilmesidir. Bu sistem temelde, oda/borsalar tarafından yerine getirilmesi gereken asgari hizmetleri ortaya koymakta, bu hizmetlerin gerektiği şekilde yerine getirildiğine ilişkin olarak ilgili oda/borsaların her yıl kendi performanslarını değerlendirmeleri ve üç yılda bir de Birlik tarafından belirlenecek denetçiler tarafından oda/borsaların değerlendirilmelerini öngörmektedir. Bu sisteme dâhil olan Bartın Ticaret ve Sanayi Odası hizmetlerindeki standartlarını uluslararası boyutta tescil ettirmiştir. Bartın Ticaret ve Sanayi Odası’nın hedefi her geçen gün bu standardı yükseltmektir.”
 

Bakmadan Geçme