'Bartın için yola girdim'

İYİ Parti Bartın Belediye Başkan adayı Atınç Günal Bartın Televizyonu ekranlarında yayınlanan Bülent Bostancı ile Gündem Programına katılarak seçim sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu.

İYİ Parti Bartın Belediye Başkan adayı Atınç Günal Bartın Televizyonu Facebook Sayfasında yayınlanan Bülent Bostancı ile Gündem Programının konuğu oldu. Bostancı’nın seçim çalışmalarına ilişkin sorularını yanıtlayan Günal, hem vatandaşların  olumulu yönde tepkilerini paylaştı, hem de projelerini anlattı.

Bostancı’nın siyaset sahnesinde vatandaşların yansımalarını sorduğu Günal, “Sahaya çıktığımız zaman insanların ‘siz kimsiniz, biz sizi tanımıyoruz’ sorusuyla karşılaşıyoruz. Bunun karşılığında kendimizi anlattığımız zaman ailemin faktörüyle tanıyanlar oluyor. Yaptığım işlerle tanıyanlar oluyor. Rakiplerim 25-30 yıldır siyasetin içindeler onlar için süreç biraz daha kolay gidiyor. Ben herkese kendimi anlatmaya çalışıyorum. Ben insanlarla ek tek neler yapmak isteğimi, Bartın’ın problemlerini bildiğim için nasıl çözüleceğini anlatıyorum. Karşımdakiler bu çözümleri mantıklı buluyorlar. Ben kimseye parti ayrımı yapmadan kim olursa olsun ben bir hizmete aynı kişilere aynı adalet duyguyla yapacağımı söylüyorum. İnsanlardan güzel geri dönüşler alıyorum.” dedi. 

“Belediye eliyle çözülebilecek birçok sorun var”

Günal programın da ise yatırım projelerini şu sözlerle anlattı;  “Bartın kendi büyüklüğüne göre Türkiye’nin en çok geliri olan kentlerinden biri. Bu gelirler doğru kullanılırsa Bartın’ın olduğu yerde durması mümkün değil. Bütün projelerimi hazırladım. Hepsi gelirinize gelir katacak projeler. Ben bir proje yaparken eğer iktidar partisi destek verirse ben hiçbir şekilde gocunmam çıkarım hakkını teslim ederim. Ben hiç buna gerek kalmadan Bartın’ın gerekli geliri olduğunu düşünüyorum. Belediye eliyle çözülebilecek birçok sorun var. En önemlisi Bartın’da çok büyük bir otopark sorunu var. Bartın’da çok büyük bir trafik sorunu var. Ben bu çözümlerin profesyonellerle çözülmesini istiyorum. Irmağımızın kesinlikle temizlenmesi gerekiyor. Irmağımız temizlendiği zaman sel sorunumuz ortadan kalkmış olacak. Irmak temizlenirse altyapı sorunumuzda otomatik olarak ortadan kalkmış olacak. Sel her yükseldiğinde bu bizim altyapımıza vuruyor. Bir tanesini düzelttiğiniz zaman birkaç problemi çözmüş oluyorsunuz. Eğitim problemimiz var. İnsanların doğru mesleği seçme problemi var. Bartın’da futbol kulüplerimizin çalışacağı tesislerimiz yok. Gençlerin sporla ilgileri kalmadı. Bu faaliyetleri herkesin adilce erişebileceği şekilde tesisler yapılması gerekiyor. Başkan seçildiğim anda yapacağım ilk iş, bütün mahalle muhtarlarımızla bir toplantı yapmak ve mahallelerde yaşayan vatandaşlarımızın profillerini öğrenmek. Belediye gücünün dâhilinde hepsine destek vermek istiyoruz.  Uzun vade çözümü olarak bu arkadaşların üniversiteye hazırlık kursuna gitmesi gerekir bununla ilgili projemiz var. Benim için en önemli şey mahalledeki herkesin her şeye eşit bir şekilde ulaşabilmesi gerekiyor.

“AVM Bartın’ın merkezindeki popülasyonu gidermez”

Ankara ve çevresinde yapılan büyük hatların buraya çekilmesi gerekiyor. Buraya turist getirdiğimizde büyük yatırımcıların buraya gelmesini sağlar. Güneş Enerji Sistemi projemiz var. Belediyeye ait olan yapılan çatılarına bu sistemler kurulduğu zaman sürekli olarak enerji ihtiyacımızın karşılandığını ve birkaç yıl sonra bu bize gelir getirecek ve Bartın kendi enerjisini kendisi üreten bir kent olma yolunda ilerleyecek. Bartınspor’a sürekli gelir geldiğinde bir üst lige çıkabilir. Her türlü yapılan yatırımlar ile bunun da gelişeceğini düşünüyorum. Bartın EVM olmayan tek il sanırım. Bu da aslında bizim yanlış düşündüğümüzü gösteriyor. AVM’nin yeri çok önemli, Bartın’daki ekonomiye de çok zarar vermeyecek şekilde farklı illere gitmeden burada alışveriş yapması gerekiyor. AVM Bartın’ın merkezindeki popülasyonu gidermez. Ben Belediyenin kendi kentindeki bütün herkesten sorumlu olduğunu düşünüyorum. Bir anda bütün problemleri çözmezsiniz ama bu yatırımları yaptığınız zaman Bartın ekonomik olarak daha güçlü olacağını düşünüyorum. Yeni bir Bartın’ın oluşması için nüfusun artması gerekiyor. Nüfusun artması için yatırım yapmamız gerekiyor. Biz ileriyi düşünerek bir plan yapmamız gerekiyor. Nüfusun artması yaz-kış turizmin gelmesiyle olur. Biz yeter ki yatırımı yapalım, Bartın büyüsün, turizm gelişsin. Ben mahallelerde büyük sosyal tesisler kurulması gerektiğini düşünüyorum. Çalıma fırsatı bulamayan eğitimcilerimizin desteklenerek eğitimin artırılmasını istiyorum. 

“Deprem toplanma alanımız yok”

Depremle ilgili bir projem var. Allah korusun bir deprem olduğunda deprem toplanma alanımız yok. Şehrin birkaç yerine böyle alanlar yapmayı planlıyorum. Sel zamanında da vatandaşların kullanabileceği bir alan olması gerekiyor. Buralarda kriz anında vatandaşların toplanabilmesi gerekiyor. Bizim kültür varlıklarımız var. Bartın’da çok fazla eski ev var. Bu evlerin bir şekilde onarımı ve kontrol altına alınması gerekiyor. Belediye ve Valiliklerin böyle bir bütçesi var ama maalesef bu alanda kullanılmıyor. Gençlerimiz için şehrimizin birkaç noktasında ücretsiz Wİ-Fİ desteği vereceğim. Barınak sayımız çok az artırmamız gerekiyor. Sokak hayvanlarımızın kontrol altına alınması gerekiyor. 

“Ben bu yola çıktım, onlar bana destek versinler”

Günal, Bostancı’nın seçimde kazanamazsa bir sonraki adımının ne olacağını sorması üzerine şu yanıtı verdi; "Ben hizmet için girdim bu yola. Yaklaşık 10 günden beri çok net görüyorum. Ben 31 Mart’ta seçileceğimi düşünüyorum. Halkımız beni tanıdıkça çok olumlu dönüşleri var. Herkese tek tek anlatacağım, ulaşacağım insanların çok olumlu geri dönüşü olacağını düşünüyorum. Hizmet için yola girdim ve Bartın için çok güzel şeyler yapmayı gerçekten çok istiyorum. Ben bu yola çıktım, onlar bana destek versinler. Ben 31 Mart’ta kazanacağımı düşünüyorum."
 

Bakmadan Geçme