Bartın'da operasyon

Aralarında Bartın'ın da yer aldığı toplam 49 ilde gerçekleşen tefecilik ve dolandırıcılık operasyonlarında 127 şüphelinin yakalandı

Türkiye’de Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinesinde aralarında Bartın’ında yer aldığı 49 ilde tefecilik ve dolandırıcılık operasyonları gerçekleştirildi. Operasyonlarda 127 şüpheli yakalandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya “Mahzen-40” olarak adlandırılan operasyonlara ilişkin verdiği bilgide, “Tefecilere ve dolandırıcılara yönelik il emniyet müdürlükleri KOM ve mali şube müdürlüklerince, Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bingöl, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Gümüşhane, Isparta, Mersin, İstanbul, İzmir, Kars, Kayseri, Kırklareli, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Kahramanmaraş, Mardin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Van, Bartın, Iğdır, Yalova, Karabük, Osmaniye ve Düzce olmak üzere 49 ilde operasyonlar düzenlendi. Mali suç örgütlerine yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda şüphelilerin, tefecilik, kamu kurum ve kuruluşlarının zararına yönelik nitelikli dolandırıcılık, kişilere karşı nitelikli dolandırıcılık, ihaleye fesat karıştırma, resmi belgede sahtecilik ve Vergi Usul Kanununa Muhalefet suçlarını işledikleri tespit edildi.” Dedi.

Organize suç örgütlerine ve tefecilere göz açtırmayacaklarını kaydeden Bakan Yerlikaya, “Hepsini tek tek yakalayıp, adalete teslim etmeye kararlıyız. Operasyonları gerçekleştiren kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle.” şeklinde konuştu.
 

Bakmadan Geçme