Amasra'da pazar esnafından talep var

Bartın'ın tarihi ve turistik ilçesi Amasra'da kurulan pazarda ürünlerini satışa sunan köylü kadınlar ürünlerinin yabancı turistlere tanıtılmasını istiyor

Roma, Bizans, Ceneviz ve Osmanlı gibi medeniyetlere ev sahipliği yapan Bartın’ın tarihi ve turistik ilçesi Amasra her yıl yüzbinlerce turiste ev sahipliği yapmaya devam ederken ilçedeki yerel pazarda turistlerin ilgisini çekiyor.

Bölgede yaşayan köylü kadınların bahçe ve tarlalarında ürettikleri ürünlerin satışa sunulduğu yerel pazarda onlarca ürün üreticiden alıcıya ulaşıyor.

Reçel çeşitleri, tarhana, erişte, el yapımı süs eşyaları, sebze, meyve, fındık, ceviz ve turşu çeşitlerine kadar onlarca doğal ürünün satışa sunulduğu pazar, ilçede yaşayan yerli halk tarafından ilgi görüyor.

Köylü kadınlar pazarlarının Rus turistlere tanıtılmasını istiyor

Kruvaziyer turizminin önemli duraklarından birine dönen Amasra’da Rus turistlerin bir kısmı rehberler eşliğinde Amasra’yı geziyor. 

Bazı turistlerde kruvaziyerde ya da liman çıkışında Amasra’yı tanıtan kitapçıklarda yer alan noktaları bireysel olarak gezmeyi tercih ediyor.

Amasra’daki pazarda ürünlerini satışa sunan köylü kadınlar Rus turistlere pazarın ve ürünlerinin tanıtılmasını istiyor.

Amasra’yı tanıtan kitapçıklarda yöresel ürünlerin satıldığı pazara yer verilmediğini ifade eden köylü kadınlar, “Gemiyle Amasra’ya gelen turistlerden çok azı buraya bizim pazarımıza uğruyor. Uğrayanlarda ürünlerimizin ne olduğunu bilmediği için bakıp geçiyor. Dışarıdan gelen yerli turistlere ürünlerimizi anlatabiliyoruz ama yabancı turistler bir şey sorduğunda cevap veremiyoruz. Bizim pazarımız ve bu pazarda sattığımız ürünlerin doğallığı turistlere ama gemide ama dağıtılan kitapçıklarda anlatılsın istiyoruz. Turistler pazardaki ürünlerin bahçelerimizde üretildiğini, reçel ve benzeri ürünlerinde bizim tarafımızdan yapıldığını bilirlerse daha çok alışveriş yaparlar. Bunu yöneticilerimizden talep ediyoruz.” Şeklinde görüşlerini ifade ettiler.
 

Bakmadan Geçme